Hlavní obsah

Volby ještě zdaleka nejsou u konce, reagoval Trump na Bidenovo vítězství

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Donald Trump odmítá uznat výsledky amerických prezidentských voleb, na jejichž základě se stane novou hlavou státu demokrat Joe Biden. V prohlášení Trump uvedl, že volby ještě nejsou u konce. Od pondělí zahájí sérii soudních sporů. Média podle něj nechtějí znát pravdu.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Americký prezident Donald Trump oznámil své znovuzvolení. Vyhráno ale ještě nemá.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

„Neodpočinu si, dokud se americký lid nedozví skutečný počet poctivých hlasů, který si zaslouží a který si žádá demokracie. Volby ještě zdaleka nejsou u konce,” uvedl Trump, který je v současné době ve Virginii.

Joe Biden bude prezidentem USA

Volby USA

V prohlášení dosluhujícího prezidenta také stojí, že od pondělí Trumpova kampaň rozjede soudní spory, aby byly dodrženy volební zákony a stanoven právoplatný vítěz.

Trump se podle všeho stane prvním prezidentem od roku 1992, kterému se nepodaří obhájit prezidentský mandát.

ON-LINE: Světoví lidři gratulují Bidenovi ke zvolení, Trump se vrací z golfu

Amerika

Joe Biden mezitím na Twitteru napsal, že se cítí být poctěn, že ho Američané zvolili 46. prezidentem v historii Spojených států. „Je čas zapomenout na vztek a příkrou rétoriku a spojit se v jeden národ,” řekl demokratický kandidát.

Reklama

Výběr článků

Načítám