Hlavní obsah

Začal Festival vědy, tentokrát online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Desítky vzdělávacích videí nabídne Festival vědy, který začal ve čtvrtek 3. září a potrvá do 30. listopadu. Popularizační akce, která se obvykle koná na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích, probíhá letos kvůli koronaviru online. Festival se tematicky zaměřuje na inovace pro budoucnost.

Foto: ČVUT - Jiří Ryszawy

Takto vypadal Festival vědy v uplynulých letech.

Článek

Příspěvky zahrnou několik oborů. Podle Ireny Krumlové z organizačního týmu se návštěvníci mimo jiné dozvědí, jak se provádějí zkoušky konstrukce budov či co je mikrobiom.

Další komentovaná videa budou třeba o vlivu změn klimatu na chování rostlin, způsobech testování koronaviru, ale i o malování světlem.

Festival čítá 70 videoexpozic, které cílí na děti i dospělé. Připravují je akademická pracoviště, vysoké školy, firmy a volnočasové instituce.

Soutěžní otázky

Pro zájemce budou připraveny i otázky. Pokud je zodpoví, mohou se zúčastnit programu Chytrá hlava a soutěžit o řadu cen, například 3D tiskárnu, nebo model lidského těla.

„Losovat se bude ve dvou vlnách, poprvé v září a pak ještě jednou,” podotkla Krumlová.

Letní škola ČVUT chce přilákat dívky do světa informatiky

Věda a školy

Festival vědy se letos koná poosmé. Pořádají ho pražské univerzity České vysoké učení technické (ČVUT) a Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT) a Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy.

Reklama

Související články

Pražský festival zve na vědu v profesích

Více než stovka expozic se představí v jednom dni na sedmém ročníku Festivalu vědy, který se uskuteční ve středu 4. září od 8:30 do 19 hodin v pražských...

Probíhá tradiční Týden vědy a techniky

Již 19. ročník festivalu Týden vědy a techniky Akademie věd ČR probíhá po celé republice od pondělí 11. do neděle 17. listopadu. Návštěvníkům nabízí přednášky,...

Výběr článků

Načítám