Hlavní obsah

Zloděj v podmínce si převzal obvinění a hned šel znovu krást pro kamaráda

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvinění z trestných činů krádež, kterých se dopustil ve třech prodejnách ve Zlíně, navíc v době trvání nouzového stavu a v podmínce, čtyřiadvacetiletého muže ze Zlína k rozumu nepřivedlo a šel krást znovu. Hrozí mu osmiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR.

Ilustrační foto.

Článek

„Když ho kriminalisté propustili, vydal se do obchodu ukrást láhev tvrdého alkoholu a cukrovinky za více než sedm set korun, aby obdaroval kamaráda, který slavil narozeniny. Jenže ho zadrželi pracovníci bezpečnostní agentury a předali policistům, kteří mladíka umístili do policejní cely. Tentokrát z ní nevyšel a soudce ho poslal do vazby,“ uvedla dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Kriminalisté mladého muže usvědčili z krádeží, k nimž se pod tíhou důkazů přiznal. Nejprve si podle nich v drogerii vybral a nezaplatil parfém za šest set korun, který bezprostředně poté prodal kolemjdoucímu.

„Pár dní nato si v prodejně naplnil košík potravinami a hygienickými potřebami za téměř čtyři tisíce korun. S ‚nákupem‘ chtěl utéct nouzovým východem, jenže narazil na pracovníka prodejny. Chvíli se přetahovali, zloději se přesto podařilo utéct, i když bez bundy, jedné boty a bez zboží,“ řekla k další krádeži policistka.

Do třetice se pokusil z jiné prodejny bez placení odnést láhev tvrdého alkoholu. Ale opět měl smůlu. Neunikl totiž pozornosti pracovníků bezpečnostní agentury a skončil v poutech přivolaných policistů.

„Mladíka, který má v rejstříku trestů tři záznamy, kriminalisté obvinili z čtvrté krádeže a podali státnímu zástupci návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce okresního soudu návrh akceptoval a zloděje poslal do vazební věznice,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám