Hlavní obsah

Ve Zlíně startuje projekt na podporu kultury. Nabídne koncerty i krátké dokumenty

Novinky, Redakce Novinky

Projekt "KULTURA NA interNETU a v ulicích" startuje v pátek 15. května. Nabídne šest pátečních koncertů mimořádných zlínských hudebníků. V neděli a ve středu se pak v rámci projektu budou vysílat v premiérách krátké dokumenty o zajímavostech města.

Foto: Magistrát města Zlína

Článek

Na realizaci projektu se podílí Magistrát města Zlína v čele s Odborem kultury a památkové péče a projekt Živý Zlín.

První koncert se uskuteční v Památníku Tomáše Bati, kdy publiku v sále i na internetu zahraje fenomenální zlínský akordeonista Vojtěch Szabó & Julie Vajdáková. V dalších týdnech vystoupí například Magdaléna Malaníková, profesionální interpreti klasické hudby a vítězové soutěže Pouličních muzikantů Živého Zlína. Koncerty nabídnou posluchačům žánrovou pestrost v podobě jazzu, popu, beatboxu i klasiky.

Krátká videa a rozhovory pak diváky provedou po výškových stavbách města, dále do zázemí zimního stadionu nebo sklepení zámku, navštíví zlínské návrháře, ateliéry, či Státní okresní archiv Zlín. Všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář.

Projekt je možné sledovat prostřednictvím sociálních sítí města, Živého Zlína a partnerů projektu. Všechna videa a koncerty pak budou ke zhlédnutí na jednom místě - a to webu Živého Zlína www.zivy-zlin.cz.

"Toto období není pro kulturu jednoduché, o to víc je potřeba spojit síly a přemýšlet nad jinými možnostmi. To se tady podařilo díky nadšení a ochotě řady lidí. Za to jim patří nesmírné poděkování. Věřím, že projekt pak v určité podobě bude pokračovat i nadále, Zlín má co nabídnout," řekla za Živý Zlín Jana Kubáčová.

Organizátoři koncertů otevírají zájemcům možnost být přímo na koncertě. Z důvodu bezpečnostních opatření je však počet návštěvníků omezený a je nutné se vždy registrovat na email uvedený u konkrétní události. "V současné době postupného uvolňování preventivních opatření je snahou města postupně oživit i život ve městě a podpořit tak místní podnikatele," řekl primátor města Jiří Korec.

„Slíbili jsme, že i v této složitější době nebudeme omezovat finance a energii vloženou do „živé Kultury“ ve městě. Tento projekt přesně naplňuje poslání a náplň Živého Zlína. Těším se, že se rozjede pohodová atmosféra v ulicích,“ doplnil Miroslav Adámek, náměstek primátora pro oblast kultury.

Reklama

Výběr článků

Načítám