Hlavní obsah

Ve Velkých Němčicích čtou učitelé dětem pohádky

Novinky, Jana Strouhalová

Zaměstnanci Základní školy ve Velkých Němčicích se rozhodli natáčet dětem čtené pohádky. Každý den si tak žáci mohou pustit jednu novou pohádku, kterou předčítá některý z pedagogů školy.

Foto: Jana Strouhalová

ZŠ Velké Němčice

Článek

Už déle než měsíc trvá uzavření všech škol. Přestože se děti učí online a s učiteli jsou v kontaktu mailem nebo přes videohovory, není to úplně ono. Malým dětem paní učitelky chybí, jsou zvyklé na každodenní kontakt. Žáčci někdy telefonují nebo napíší mail, že se jim stýská. I větším dětem chybí osobnější kontakt s učitelem, i když by to možná nepřiznaly.

A proto se učitelé ze školy ve Velkých Němčicích rozhodli posunout internetovou komunikaci na osobnější úroveň. Začali dětem číst pohádky. Na školní webové stránce je každý den uveřejněno jedno video, ve kterém paní ředitelka, paní učitelka nebo pan učitel, asistentka, nebo třeba bývalý žák školy přečte pohádku. K poslechu je tak například pohádka O veliké řepě, O pejskovi a kočičce, Žabí princ nebo Křemílek a Vochomůrka.

Pohádky mají velký úspěch, v průběhu přibližně dvou týdnů je vidělo přes dva tisíce lidí. Někteří žáci nebo rodiče píší do školy, jak moc milé je poslechnout si pohádku od oblíbeného učitele třeba před spaním.

Čtení pohádek se setkalo s úspěchem. I přesto se ale žáci i učitelé ze všeho nejvíce těší, až si budou moci společně číst naživo ve třídě.

Všechny dosud natočené pohádky ke zhlédnutí zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám