Hlavní obsah

Ve Velharticích symbolicky zamknou hrad

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. října mohou zájemci navštívit hrad Velhartice. Turistickou sezonu tady symbolicky zakončí akce Zamykání hradu. Událost bude spojená s XXI. ročníkem oblíbeného běhu terénem O hradní klíč.

Foto: ilustrační foto z archivu hradu Velhartice

Akce Zamykání hradu bude spojená s XXI. ročníkem oblíbeného běhu terénem "O hradní klíč"

Článek

Nejen sportovci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, volné prohlídky hradu, komentované prohlídky velhartických hradních pánů, středověkou hudbu v podání skupiny Gutta, lukostřelbu, řemeslné dílny, soutěže pro děti a mnohé další.

Ve 13.30 hodin začne registrace pážat. O půl hodiny později proběhne start pážat 3 – 5 let, 6 – 8 let, 9 – 11 let na 150 – 600 metrů. V 15.00 hodin proběhne prezentace panošů, hradních dam a rytířů, o čtvrt hodiny později je naplánován start panošů (12 – 15 let) a hradních dam (12 – 100 let) na 2 km.

Ukázku vazeb podzimních kytic v 15.30 hodin na hradním nádvoří předvede floristka Hana Kindelmannová Šebestová.

Na 16.00 hodinu je naplánován start rytířů (16 – 100 let) na 6 km.

Maňáskové divadlo zahraje v 16.10 hodin Docela malinkaté divadélko z Příchovic (Eva Džumagul Krausová a Ludvík Pouza).

V 17.40 hodin proběhne Slavnostní vyhlášení vítězů a losování o hlavní cenu. V 18.10 hodin začne komentovaná prohlídka velhartických hradních pánů.

Akci završí lampionový průvod vycházející z hradu v 18.30 hodin a slavnostní ohňostroj na velhartickém náměstí.

Bohatý program nabídne i Interaktivní výstavu Ve službách krále, střelbu z děla a trebucheru, výrobu lampionů i občerstvení U hradního sládka – pro závodníky bude občerstvení zdarma.

I v letošním roce na účastníky akce čeká zajímavá hlavní cena – vyhlídkový let.

Reklama

Výběr článků

Načítám