Hlavní obsah

Třetí kolo korfbalové extraligy: Znojmo zkosila zranění, Náchod dál čeká na historickou výhru

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zápasy o víkendu měla na programu korfbalová extraliga. Odehrály se však jen dva. Při sobotní domácí prohře Znojma s Českými Budějovicemi se totiž Jihomoravanům zranili hned tři korfbalisté a museli tak odložit nedělní předehrávku čtvrtého kola s Náchodem.

Foto: Znojemsko/Libor Duchoň

Znojmu (ve žlutém) se zranili tři hráči

Článek

Ve druhém sobotním utkání třetího kola pak Brno přesvědčivě zdolalo nováčka z Náchodu.

Zranění sice bohužel ke sportu patří, to co se v sobotu stalo znojemským Modrým Slonům je však malá sportovní tragédie. V domácím duelu s Českými Budějovicemi se jim postupně zranili hned tři korfbalisté a zdecimovaný tým po nadějném začátku odpadl.

„První poločas byl vyrovnaný. Znojmo mělo spoustu šancí, které naštěstí pro nás neproměnilo. Ve druhé půli nastal po zraněních zlom a my si v poklidu došli pro výhru,“ komentoval českobudějovický korfbalista Vlastimil Krejčí vývoj zápasu, v němž jeho družstvo triumfovalo 28:16.

Znojmo se ve druhé půli nadechovalo k ataku, postupně však odstoupili tři hráči. Ivan a Jakub Žákové si poranili kotník, kapitán Jiří Podzemský koleno, které si dlouhou dobu léčil po operaci.

„Něco takového jsem ještě nezažila. Jakub má sádru, Ivana to začalo večer hodně bolet a Jirka má nateklé operované koleno. U něj je to velká škoda, konečně se nám vrátil a teď to zase vypadá špatně. Zbytek duelu jsme pak pojali tréninkově, chtěli jsme zapojit Vojtu Pichla, který se s korfbalem jako bývalý basketbalista teprve seznamuje,“ uvedla znojemská korfbalistka Gabriela Filipovszká.

V dresu jihočeských Krokodýlů se představila exotická posila. Portugalská korfbalistka Beatriz Silva dos Santos zasáhla až do druhého poločasu, podala sympatický výkon a prosadila se i střelecky. „V pátek s námi poprvé trénovala. Studuje v Praze a trenér Ivo Kracík ji k nám zlanařil, známe ji i z pohárů. Při střelbě a asistenci nám určitě pomůže, měl jsem z ní dobrý pocit,“ přestavil Krejčí novou spoluhráčku.

Modří Sloni YMCA Znojmo - České Budějovice, KCC Sokol 16:28 (4:9) 

Oklepali se z nepříjemné porážky. Brňané v minulém kole trochu překvapivě doma odevzdali všechny body Prostějovu, v dalším domácím utkání chtěli na porážku rychle zapomenout. To se jim povedlo, po přesvědčivém výkonu porazili nováčka z Náchodu 30:15.

„Upřímně proti nám stál slabší soupeř než minulý týden. Chtěli jsme si vyzkoušet určité věci, které jsme trénovali a docela se nám to dařilo. Šlo hlavně o zabraňování asistencí a hledání lepších pozic v útoku,“ nastínil brněnský kouč Jakub Máša.

Náchod tak stále čeká na svou první historickou výhru v nejvyšší soutěži. „Brno má stabilní kádr a jde vidět, že jsou jeho hráči opravdu sehraní. V tom je třeba rozdíl mezi nimi a Českými Budějovicemi, kde mají taky několik nových korfbalistů. Chvíli jsme se drželi, jenže pak jsme odpadli, nedařilo se střelecky. Nevíme, čím to je, v tréninku nám to jinak jde. Možná někdy až moc chceme. Po prohře jsme se upínali k nedělnímu utkání se Znojmem, které bylo bohužel nakonec odložené. Snad přijde výhra už brzy,“ doufala náchodská opora Denisa Kolářová.

Brno, KK - SK Plhov Náchod  30:15 (14:7)

Reklama

Výběr článků

Načítám