Hlavní obsah

Ručně vyrobené dárky potěší seniory z Krnova, Osoblahy a Města Albrechtic

Novinky, Eliška Šťastná

Malá drobnost, velká radost – to je motto vánočního projektu Potěšte na Vánoce druhé pořádaného Slezskou diakonií, jehož cílem je zpestřit ručně vyráběnými dárečky Vánoce seniorům v Krnově, Osoblaze a Městě Albrechticích.

Foto: Slezská diakonie Krnov

Na Vánoce potěší seniory ručně vyrobené dárky

Článek

Protože štěstí nelze koupit za peníze, oslovila Slezská diakonie Krnov své dobrovolníky, mateřské školky i širokou veřejnost s prosbou o vyrobení drobných dárečků, které její pracovníci následně rozdají klientům v domovech seniorů a pacientům na sociálních lůžcích. Celkem výrobky potěší 313 lidí, kteří nemohou trávit svátky se svými rodinami.

„Už se zapojily Mateřská Škola náměstí Míru a Mateřská škola na Mikulášské, která bude mít při předávání dárečků vystoupení pro babičky a dědečky,“ řekla k projektu Veronika Žídková z krnovské pobočky Slezské diakonie. Děti podle ní nejčastěji vyrábějí papírové předměty jako přáníčka nebo závěsné dekorace.

Zúčastnit se však může každý. „Máme jednu paní z Opavy, která se sešla se svými kamarádkami a společně nám vytvořily dvě krabice plné šitých dárečků a jednu krabici mýdel,“ dodala.

Podobných projektů existuje mnoho, ten krnovský je ale výjimečný podmínkou vlastnoruční výroby darovaných předmětů. „Když vznikla Ježíškova vnoučata, šlo hodně lidí tou cestou, že radši něco koupí, než vyrobí, ale my si držíme naši myšlenku, protože nechceme žádný konzum, toho už je všude hodně,“ uzavřela Veronika Žídková.

Další zájemci mohou své výrobky donést do denního stacionáře Benjamín v Krnově, a to do pátku 13. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám