Hlavní obsah

Policisté dopadli zloděje, majitelé garáží na Zlínsku si oddechli

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojici zlodějů z obcí u Valašských Klobouk na Zlínsku obvinila v minulých dnech komisařka kriminální policie z vloupání do 23 garáží ve Zlíně, Slavičíně, Kroměříži, Vsetíně a Uherském Brodě.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Oba muži již byli v minulosti soudně trestaní. V případě odsouzení jim za minimálně sedmadvacet skutků s celkovou škodou téměř půl milionu korun hrozí pobyt ve vězení až na pět let. Zloději se ke všemu, co jim kriminalisté kladou za vinu, přiznali,“ uvedla v pondělí 20. ledna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladí muži společnými silami vykrádali garáže od poloviny prosince loňského roku do poloviny ledna roku letošního. Brali odsud všechno, co by se podle jejich názoru dalo zpeněžit.

„Utržené peníze použili pro svou vlastní potřebu. Kromě vloupání do garáží se obohacovali také tím, že si půjčovali různé druhy nářadí, které nevrátili, ale opět prodali. Nářadí si půjčili ve čtyřech případech na Zlínsku a Uherskohradišťsku,“ uvedla policejní mluvčí.

„Po jejich poslední krádeži je zastavili policisté z Valašských Klobouk v obci Újezd na Zlínsku ve vozidle, v němž převáželi některé z odcizených věcí. Při domovní prohlídce u nich kriminalisté zajistili další ukradené věci, které nestihli zpeněžit,“ dodala Monika Kozumplíková.

Komisařka kriminální policie ze Zlína obvinila oba muže ze spáchání trestných činů podvod, krádež a poškození cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám