Hlavní obsah

Plzeňská MHD se od pondělí 25. května vrátí do plného provozu

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí 25. května obnoví Plzeňské městské dopravní podniky plný provoz městské hromadné dopravy v Plzni, spoje budou jezdit v režimu před zavedením opatření proti pandemii koronaviru v polovině března.

Foto: www.plzen.eu

Ilustrační foto

Článek

Plné obnovení provozu proběhne na tramvajových, trolejbusových i autobusových linkách. Z mimořádných opatření zavedených z důvodu koronaviru zůstane v platnosti i nadále intenzivní větrání vozů městské hromadné dopravy na zastávkách, prodej jízdenek u řidiče je stále pozastavený, stejně tak zůstanou uzavřeny přední dveře u řidičů autobusů a trolejbusů. V obvyklém režimu již také funguje činnost revizorů.

„Jsem rád, že se další oblast života v našem městě vrací k normálu. Plzeňská městská hromadná doprava je klíčovou službou pro občany i návštěvníky města, kvalita této služby patří mezi naše priority. Samozřejmostí pro následující týdny a měsíce zůstane intenzivní úklid vozů včetně dezinfekce,“ řekl primátor Martin Baxa.

„Krizový štáb města Plzně rozhodl, že se od pondělí 25. května plně obnoví provoz městské hromadné dopravy v našem městě. Je to nejen z důvodu ukončení nouzového stavu v České republice, rozmělňování opatření, která byla nastavena kvůli pandemii koronaviru, ale také kvůli návratu občanů do práce a především dětí do základních a mateřských škol. Naším cílem je i nadále především udržovat mezi cestujícími rozestupy a nejezdit s přeplněnými spoji, abychom minimalizovali riziko kontaktu cestujících a případného přenosu koronaviru,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

„Od pondělí 25. května se nám vrací za speciálních podmínek a dodržení přísných hygienických pravidel děti do mateřských škol a žáci prvního stupně do základních škol, proto dojde k tomuto datu také k obnovení školních spojů,“ doplnila radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám