Hlavní obsah

Čeští mladí ragbisté do 20 let se probojovali na ME do finále

Novinky, Petr Skála

Čeští mladí ragbisté do 20 let se v semifinále ME U20 probojovali po výhře 65:7 nad Maďarskem do finále šampionátu. Soupeřem jim bude 8. září 2012 od 17 hodin v Říčanech Polsko.

Foto: Petr Skála

Jeden z deseti útoků, z kterého byla položena pětka do maďarského brankoviště.

Článek

V Praze na ragbyových hřištích v Petrovicích u Botiče a na Spartě na Podvinném Mlýně se první zářijovou středu hrála souběžně semifinálová utkání ME ragbistů do 20 let. Největší zájem samozřejmě vyvolal zápas českých borců.

Zápas českých ragbistů s Maďarskem potěšil diváky, neboť viděli celkem jedenáct pětek a z toho deset jich bylo položeno českými borci. Maďaři se jen bránili a tak hráči v českých barvách bodovali na všech postech od rojníků, přes spojky až po  útočníky.

"Jiné to bude ve finále s Polskem, kde se budeme muset také bránit. Těšíme se, že nás podpoří diváci, které rádi uvidíme v Říčanech v sobotu 8. září 2012 od 17 hodin na hřiště Josefa Kohouta," zve do třetice nejúspěšnější hráč českého týmu Aleš Stejskal, který v prvním utkání s Moldavskem zajistil pro české barvy 16 bodů a ve druhém s Maďarskem 20 bodů.

"Tým hraje v pohodě a všichni žijí šampionátem. Kluci sice nejsou zvyklí odehrát během týdne tři těžké zápasy a tak zregenerovat síly bude to hlavní, co nás nyní čeká. V mužstvu vládne kolektivní duch a s ním jdeme do finále,"  řekl po semifinále  kouč Česka Tomáš Krejčí.  

Mezi diváky na Podvinném Mlýně byla celá řada ragbyových legend, bývalí i současní reprezentanti, kteří si pochvalovali elán mladých ragbistů, s jakým vstoupili do evropského šampionátu.

Česko - Maďarsko  65:7 (34:0)

Pětky 10:1 * Rozhodoval Jahn (Německo) * Diváků 600. Body Česko: Stehlík 20, Trunec  10, Ryvola, Hruška, Siraň, Černohorský, Šelepa, Matěj Kovář, Maňák po 5.  

Další zápasy: Polsko - Ukrajina 31:14 * Lucembursko - Lotyšsko 31:3 * Švýcarsko - Moldavsko 5:0.

Další program

Sobota 8. září 2012

Česko - Polsko  od 17 hodin v Říčanech

Maďarsko - Ukrajina od 15 hodin v Říčanech

Lucembursko - Švýcarsko od 12 hodin v Edenu

Moldavsko - Lotyšsko od 10 hodin v Edenu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám