Hlavní obsah

Brněnský festival otevřel brány, na své si přijdou sportovní nadšenci i tanečníci

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 8. listopadu se otevřely brány brněnského výstaviště a už od prvních minut to tu žije. Aby ne, vždyť tu probíhá vyhlášený festival Life!, kde si přijdou na své jak sportovní nadšenci, kteří si vyzkouší tradiční i netradiční sporty, tak příznivci cyklistiky i tanečníci.

Foto: Archiv BVV

Sportovci přišli motivovat děti k pohybu a zdravému životnímu stylu

Článek

Pátek byl určen pro žáky základních škol. Motivovat je přišli olympionici, mistři světa, Evropy i republiky, ale i další příznivci vyznávající zdravý životní styl a mají rádi pohyb.

Premiérově se brněnského festivalu sportu, zábavy a tance zúčastnili například: Aleš Valenta, Marek Dědík, Karel Loprais, Olga Roučkvá, Libor Podmol a další. Nejvyšší vzrůstem byl herec a režisér Jakub Kohák a kupodivu zaujal školáky ze všech nejvíce. Takové nadšení prý však čekal, ale věřte to člověku, který se často vyjadřuje ve smyslu nadsázky.

Mezi ostřílené matadorky na LIfe! patří nejznámější česká cvičitelka Hanka Kynychová, která letos dorazila již pošesté a rozhodně ji tato podpora zdravého sportování stále baví. „Organizátoři se nás snaží přiblížit dětem trochu jiným způsobem, stále se to posunuje. Myslím, že vždy je to něčím ozvláštněné,“ pochválila organizaci festivalu oblíbená cvičitelka.

Velký obdiv sklidil motokrosař Libor Podmol, který se stále ještě zotavuje z velice vážného úrazu. „Snažím se zpátky dostat do formy a myslím si, že je to skvělá příležitost objevit se v Brně na festivalu, kde jsou nové produkty, sporty nebo věci, které by mě mohly bavit a mohly by mi pomoct se dostat zpátky do formy.” Školáci ho vítali velkým potleskem, ale samozřejmě nejen jeho.

Většina osobností ze světa sportu je přesvědčena, že je důležité povzbuzovat děti i rodiče. „Já bych je hlavně motivoval k tomu, aby vytrvali, když přijdou různé překážky a prohry, kterých se ve sportu zažívá více než výher,“ radí tančící Marek Dědík.

Festival Life! zahrnuje letos sekce SPORT Life!, DANCE Life!, IN-JOY Life! a BIKE Life!, který se vrací na výstaviště i s elektrokoly, které zabírají polovinu pavilonu po sedmi letech. Najdete zde i testovací dráhu pro elektrokoloběžky a samozřejmě i elektrokola.

V Game Hall si návštěvníci vyzkouší nejnovější herní tituly a mohou také třeba fandit u nejvyšší české soutěže v počítačových a mobilních hrách. Pro rodiny s dětmi je připravena gigantická Family Hall. Ve fitness zóně v pavilonu A získá každý skvělé tipy pro lepší kondici, zdraví a hubnutí.

Žhavou novinkou je Datart Life!, návštěvníky jistě potěší, že bude možné na místě si vyzkoušet elektroniku. Během festivalu Life! 2019 budou probíhat sportovní soutěže a závody a besedy se sportovci.

Netrpělivě očekávaným momentem je tradiční taneční rekord s Lucií Borhyovou, Ondřejem Sokolem, Michalem Holánem a youtubery, o který se ambasadoři pokusí s návštěvníky festivalu v sobotu 9. listopadu odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám