Hlavní obsah

Žena zabitá i s rodinou pracovala pro běloruskou firmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nejméně osmi civilisty zabitými při pokusu o evakuaci z města Irpiň jsou i Taťjána Perebejnosová, její dvě děti i manžel. Žena, jejíž rodina se snažila utéct z ostřelovaného města severozápadně od Kyjeva, pracovala pro běloruskou IT startupovou firmu.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Obyvatelé obce Irpiň u Kyjeva opouštějí město.

Článek

„Při evakuaci ji a její dvě děti zabila minometná palba,“ napsal na Instagramu běloruský podnikatel Mikita Mikado, který byl ve zmíněné firmě investorem. „Její rodina bohužel nemohla Irpiň opustit dříve kvůli nemocné matce,“ dodal.

Běloruský byznysmen zároveň vyzval veřejnost, aby pomohla zabránit dalším mrtvým.

Ukrajinský herec šel bránit svou vlast a padl za ni

Evropa

„Jak? Jak můžete. Někteří přispívají na charitu. Jsem v organizaci NovaUkraine. Někdo pomáhá ukrajinským ozbrojeným silám. Někdo se snaží proniknout k obyvatelům Ruské federace. Někdo jde na shromáždění beze strachu z policejních obušků. Někdo nainstaluje zabezpečené šifrované připojení pro přátele a rodinu, aby mohli vytáhnout hlavu z Putinova televizního zadku. Prosím, udělejte něco,“ citoval z Mikadova příspěvku ukrajinský deník Zerkalo.

Němečtí prokurátoři spustili vyšetřování válečných zločinů na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám