Hlavní obsah

Valerija se vdala v podzemí. Tři dny poté ovdověla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhé tři dny trvalo manželství zamilovaného páru, který měl svatbu přímo v ocelárnách Azovstal, kde ruskému ostřelování čelili a ještě stále čelí poslední obránci Mariupolu. Novomanžel Andrij krátce po sňatku zahynul, zatímco jeho žena Valerija přežila.

novomanželé Vlerija a Andrij

Článek

Oba patřili k obráncům Mariupolu, on sloužil jako pohraničník, zatímco ona je členkou národní gardy.

„Byl jsi můj zákonný manžel tři dny. Moje láska jsi navždy. Můj drahý a starostlivý manžel. Byl jsi a jsi nejlepší. Jediné, co mi zbylo, je tvoje příjmení, tvá milující rodina a vzpomínky na šťastný společný čas,“ napsala v dojemném vzkazu svému milému čerstvá vdova.

Část vojáků v železárnách Azovstal zůstala

Evropa

Na tragický příběh na svém webu upozornila ukrajinská národní garda s tím, že Valerija svému milému slíbila, že se dostane z obklíčení a bude kvůli němu žít dál.

V obklíčeném hutním komplexu si Valerija Karpylenková přezdívaná „Nava“ vzala přítele Andrije, jemuž se kvůli plnovousu říkalo „Beard“, 5. května. Brali se v uniformách, opravdové prsteny neměli, proto si při obřadu vyměnili jen náhražky vyrobené ze staniolu.

Reklama

Výběr článků

Načítám