Hlavní obsah

Ruská raketa vybuchla jen 15 kilometrů od polských hranic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při ruském raketovém útoku na Ukrajinu dopadla v sobotu večer jedna střela pouhých 15 kilometrů od polských hranic. Tvrdí to polský premiér Donald Tusk s tím, že se tak stalo při úderu na Lvovskou oblast v západní části napadené země.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Polský premiér Donald Tusk

Článek

„Desítky bomb a raket zasáhly dnes Lvovskou oblast. Jedna z nich 15 kilometrů od našich hranic,“ napsal včera Tusk na sociální síti X bez dalších podrobností.

V této souvislosti se obul do svého předchůdce Mateusze Morawieckého, čelného politika opoziční strany Právo a spravedlnost (PiS), kvůli jeho účasti na nedávné konferenci konzervativních stran v Maďarsku.

„Morawiecki nyní vyvíjí společnou protievropskou strategii s proputinovskými krajně pravicovými politiky v Budapešti. Hloupost? Zrada? Obojí?“ otázal se Tusk.

Šlo o Konferenci konzervativní politické akce (CPAC), které se kromě Morawieckého zúčastnil také Marcin Mastalerek, šéf kabinetu polského prezidenta Andrzeje Dudy.

Deník Evropejska pravda poznamenal, že vláda maďarského premiéra Viktora Orbána doufá, že červnové volby do Evropského parlamentu přinesou vítězství silám, které kritizují pomoc Ukrajině a imigraci.

V minulých měsících se několikrát stalo, že na území Rumunska, které je stejně jako Polsko členem NATO, dopadly úlomky ruských dronů sestřelených ukrajinskou protivzdušnou obranou.

Operační velitelství ozbrojených sil Polska v noci na sobotu oznámilo, že kvůli ruskému vzdušnému útoku na západní Ukrajinu dvakrát vzlétla polská vojenská letadla.

V Rumunsku našli ve čtyřmetrovém kráteru opět trosky dronu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám