Hlavní obsah

V Mariupolu padají bomby každých 10 minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariupol

Přístavní město Mariupol bylo v noci na pondělí opět ostřelováno. Podle ukrajinského důstojníka Svjatoslava Palamara, který se nachází ve městě, padají bomby každých 10 minut, píše americká stanice CNN. Ukrajinci v pondělí odmítli ruské ultimátum na kapitulaci města výměnou za humanitární koridory.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mariupol čelí od začátku ruské invaze prakticky permanentnímu ostřelováníVideo: AP/Reuters

 
Článek

„Bomby padají každých deset minut, ruské válečné lodě nás ostřelují. Včera vojáci zneškodnili čtyři tanky, obrněná vozidla a vojáky. Stále potřebujeme munici, protitankové zbraně a protivzdušnou obranu,“ řekl CNN kapitán Svjatoslav Palamar z pluku Národní gardy Azov.

Vzdejte se Mariupolu, vyzvali Rusové. Nepřichází v úvahu, reaguje Ukrajina

Válka na Ukrajině

V 5 hodin ráno v Moskvě (7:00 SEČ) vypršela Ruskem stanovená lhůta pro předání města Mariupolu. Rusové slíbili, že ti, co se vzdají, budou moci obléhané město opustit bez újmy, zatímco ti, kdo odmítnou, budou předáni válečným tribunálům vedeným proruskými separatisty.

Ruská armáda v Mariupolu bombardovala školu, kde se ukrývalo 400 lidí

Evropa

Ukrajina se vzdát odmítla.

„O nějaké kapitulaci, složení zbraní v Mariupolu nemůže být řeč,“ reagovala ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková. Palamar stanici CNN řekl, že on a jeho spolubojovníci se v Mariupolu rozhodně nevzdají.

Foto: Mstyslav Chernov, ČTK/AP

Ukrajinský voják bránící Mariupol

Reklama

Výběr článků

Načítám