Hlavní obsah

Ukrajinci hlásí rekordní počet osvobozených obcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské jednotky osvobodily skoro tři desítky obcí na severu a východě země, oznámil v pátek generální štáb. Je to rekordní výsledek ukrajinských sil, uvedla místní média. Některé vsi byly okupovány hned v první den ruské invaze, která pokračuje 37. dnem, poznamenala agentura Unian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská armáda získala zpět vesnici na předměstí Charkova, zůstaly v ní ruské tankyVideo: Reuters

 
Článek

Poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Oleksij Arestovyč v pátek před novináři uvedl, že ukrajinské síly nutí ruské jednotky k ústupu z pozic severovýchodně a severozápadně od Kyjeva.

Útok na ruský Bělgorod podnikli ukrajinští piloti. Podletěli radarový deštník

Evropa

I po týdnech ostřelování a bombardování se stále drží Mariupol na jihovýchodě země. Ruské síly se nyní snaží obklíčit Černihiv na severu země, dodal poradce podle agentury Reuters.

Foto: Ukrainian Armed Forces, Reuters

Ukrajinský tank

Ukrajinské síly osvobodily ve směru na Polesí, tedy na sever k běloruským hranicím, a na Siversk, tedy k východu země obce Demydiv, Dymer, Lytvynivka, Havrylivka, Kozarovyči, Žovtneve, Hlybivka, Jasnohorodka, Talakuň, Sucholuččja, Lypivka, Havronščyna, Makovyšče, Mykolajivka, Chmilna, Rudňa, Ševčenkove, Bobryk, Stara Basaň, Nova Basaň, Makijivka, Pohreby, Bažanivka, Volodymyrivka, Šňakivka, Salne, Sofijivka, Havrylivka.

Ruská armáda se přeskupuje, dají se čekat další útoky, řekl šéf NATO

Válka na Ukrajině

Unian připomněl, že Rusko stahuje část svých sil z Kyjevské a Černihivské oblasti, aby je vrhlo do Donbasu na východě země, kde se nyní soustřeďuje hlavní úsilí ruských jednotek.

Reklama

Výběr článků

Načítám