Hlavní obsah

Trefili jsme dronem další ruskou loď, pochlubili se Ukrajinci a ukázali video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpilotnímu letounu ukrajinské armády se podařilo zasáhnout a poškodit ruskou výsadkovou loď třídy Serna, která je schopna přepravovat obrněný transportér. V sobotu o tom informovalo ukrajinské ministerstvo obrany a zveřejnilo na Twitteru video ze zásahu.

Foto: Profimedia.cz

Bezpilotní stroj Bayraktar

Článek

Ruskou loď se Ukrajincům podařilo zasáhnout dronem Bayraktar TB2 turecké výroby. Jedná se o bezpilotní letouny, které se Ukrajincům při obraně proti ruské invazi zatím velmi osvědčily.

Datum ani místo zásahu ruské lodi ukrajinské ministerstvo obrany neuvedlo. Agentura Reuters nicméně na základě porovnání budov, silnic a další infrastruktury na satelitních snímcích místo identifikovala jako oblast Hadího ostrova.

Hadí ostrov nacházející se v Černém moři nedaleko Oděsy obsadily ruské síly krátce po zahájení invaze 24. února.

Ukrajinci tvrdí, že už se jim od začátku ruské invaze podařilo zničit 11 nepřátelských lodí. Potopení té největší, křižníku Moskva, potvrdili i sami Rusové. Další úspěchy jsou sporné, například jako čtvrteční informace o zásahu a následném požáru na ruské fregatě Admirál Makarov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám