Hlavní obsah

Jak podpořit ruské vojáky? Možná pomůže šaman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský televizní První kanál odvysílal reportáž o šamanovi z Chakaska, který požádal duchy země o podporu ruských vojsk na Ukrajině, kvůli čemuž obětoval hlavu býka. O reportáži informoval server Nexta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přitom jen před pár týdny Rusko obviňovalo Ukrajinu z černé magie. Podle ruské státní televize RIA Novosti v sídle ukrajinské armády u Trechizbenky našli vojáci stopy po satanských rituálech, příslušníci ukrajinských jednotek se prý snažili „posvětit své zbraně“, kreslili satanistické symboly a dělali „značky krví“.

Ruská propaganda se dlouhodobě snaží Ukrajince vykreslit v tom nejbizarnějším světle. Kromě známých obvinění z nacismu a narkomanie ruský První kanál informoval o „ústředí gayů a lesbiček v Mariupolu“, který přímo financoval americký prezident Joe Biden; mluvčí ruské diplomacie Marije Zacharovové zase Ukrajinu obvinila z toho, že si usurpuje boršč a nechce se o něj dělit s ostatními národy.

Rusové obvinili Ukrajince už i z černé magie

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám