Hlavní obsah

Expert: Besedova zpronevěra v ruské armádě je pouze špičkou ledovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že generál Sergej Beseda, šéf ruské zahraniční rozvědky FSB, skončil i kvůli defraudaci miliard rublů v nejpřísněji střeženém vězení Lefortovo v Moskvě, je jen špičkou ledovce.

Foto: Mikhail Klimentyev, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„O tom, že peníze z tajné části rozpočtu nabírají podobu vil ve Francii či nákupů zlata ve velkém, se v zasvěcených kruzích špitalo už nějaký čas,“ řekl v televizi SRG Jörg Kohlmann, švýcarský bezpečnostní expert zaměřený na zpravodajskou komunitu.

Generálové ukradli Putinovi jeho blitzkrieg, skončili ve vězení

Válka na Ukrajině

„To, kam věci zašly, bezpochyby posílí postavení vojenské zpravodajské služby GRU. Vladimir Putin, protřelý špion nasazený v cizině, dlouho upřednostňoval civilní agenty před armádními. To dost dobře už nepůjde,“ dodal.

„Putin měl řadu jiných možností, jak se s generálem, který mu sloužil věrně po dvě desetiletí, vypořádat: mohl ho například vyhodit, nebo ho dosadit na jinou pozici, jak už to v minulosti mnohokrát s jiným udělal, ale rozhodl se ho posadit za mříže. Zřejmě i proto, že řada vysokých důstojníků zahraniční špionáže byla přistižena při stejném činu,“ napsal v úterý polský portál onet.pl.

Kauza Vrbětice: Vyšetřovatelé zkoumají kontakty zaměstnance Imexu s ruskou GRU

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám