Hlavní obsah

Ruský poslanec vyhrožoval americkému atašé. Pak havaroval na motorce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Bouři vzteku vyvolalo u ruského poslance Alexeje Žuravljova gesto amerického námořního atašé v Moskvě, kterého bezpečnostní kamery zachytily, jak se při vyjížďce na kole fotí s prostředníčkem ukázaným směrem k písmenu „Z“ – ruskému symbolu válečné agrese na Ukrajině. Jen si vyjeď, já si tě najdu a vysvětlím ti, v jaké zemi to jsi, hrozil Žuravljov ve vysílání státní televize. Nakonec to však byla jeho projíždka, která nedopadla dobře - večer měl nehodu na motorce.

Foto: Profimedia.cz

Alexej Žuravljov

Článek

Co si o ruské invazi na Ukrajinu myslí, ukázal americký diplomat Dale Samuel při vyjížďce na kole. Když zpozoroval, že ho zachytila bezpečnostní kamera, nasedl do auta a ukázal prostředníček ještě jednou.

Ruská ambasáda v Londýně sdílela fotografie na Twitteru se slovy: „Doufáme, že je americký námořní atašé v Moskvě hrdý na svoje 'velmi diplomatické' chování.”

Samuelovo chování se pak stalo jedním z témat středečního pořadu ruské státní televize 60 Minut, jak upozornila americká novinářka a tvůrkyně projektu Ruský monitor médií Julia Davisová.

Obzvláště pohoršen se chováním amerického atašé cítil ruský ultranacionalistický poslanec Alexej Žuravljov, který do propagandistických diskusních pořadů chodí své názory ventilovat pravidelně. Několikrát v nich hrozil Spojeným státům a Evropě jaderným útokem, nebo třeba navrhl zlikvidovat dva miliony Ukrajinců.

„Ať tahle k**va ještě jednou vyleze ven, my ho najdeme. Vyjdi ven, vyjeď z velvyslanectví. Já ti osobně vysvětlím, ty bastarde, v jaký zemi se nacházíš a jak se máš chovat k těmto symbolům,” rozhořčil se ve studiu Žuravljov.

Vyhrožoval, že pokud amerického diplomata nenajde on sám, tak ruští aktivisté určitě. „Jestli se to nepodaří mně, tak našim aktivistům ano. Jeď se projet, čekáme na tebe, ty bastarde,” pokračoval.

Kdo jinému jámu kopá ... 

Moderátorka pořadu Olga Skabajevová nepříčetného poslance usměrňovala a vysvětlovala, že se „nejedná o výhrůžku, jsme slušní lidé”.

Žuravljov jí ovšem skočil do řeči: „To je přímá výhrůžka ode mě, přímá výhrůžka. Ty bastarde, poznáš, v jaký jsi zemi,” burácel. Následně několikrát zopakoval, že si amerického atašé najde. „Osobně mu ten prst strčím tam, kam patří,” sliboval k pobavení přítomných hostů.

Zbyde z vás jen popel, vyhrožuje Evropě ruský poslanec

Válka na Ukrajině

„Budeš si dělat selfíčka s prstem v p**li. Tak budeš pozóvat, abys pochopil, v jaké zemi se to nacházíš.” To už se s nezadržitelným smíchem potácel po studiu i druhý z moderátorů, poslanec Jevgenij Popov.

O tom, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá, se Žuravljov přesvědčil zanedlouho, píše novinářka Davisová. Podle dostupných informací měl večer „při cestě z práce” nehodu na své - v Německu vyrobené - motorce.

V Paříži je sarmat za 200 sekund. Ruský poslanec by chtěl střílet na evropské metropole

Zahraniční

Poslanec byl odvezen do nemocnice s poraněním klíční kosti. Jeho tisková tajemnice Taťjana Kaleginová poznamenala, že je Žuravljov zkušeným motorkářem a zdaleka nejde o první zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám