Hlavní obsah

Učila mezi Mayi a zabila štíra sprejem. Mexiko je srdcovka, říká o zemi Češka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Památky, Karibik, vřelí lidé i skvělá kuchyně. Mexiko je země mnoha tváří. Češka Romana Marksová v ní strávila kus života a poznala ji i z méně turistického hlediska, když vyrůstala ve městě Puebla anebo coby dobrovolnice učila v mayské komunitě na Yucatánu. O jejích zážitcích i poznatcích si povídáme v nové epizodě podcastu Pas a pusu.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Jak se žije v zemi, která proslula mimo jiné vysokou kriminalitou a drogovými kartely? Jaké jsou tamní zvyky a kultura? Romana Marksová se do Mexika přestěhovala s rodiči, když jí byly čtyři roky a žila v něm do dvanácti let. Chodila do tamní školy, měla mexické kamarády a poznávala krásy země, která je bohatá na sopky, hory, památky původních indiánských kultur nebo koloniální architekturu.

Později se do Mexika vrátila jako dobrovolnice neziskové organizace, aby vyučovala angličtinu v mayské komunitě na poloostrově Yucatan. Ten je také nejčastějším cílem turistů. V podcastu si můžete poslechnout, jak potomci slavných Mayů dnes žijí, ale dozvíte se také, proč se při pobytu vyplatí kontrolovat si oblečení a mít se na pozoru před štíry. A nakonec nechybí ani ty pyramidy.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám