Hlavní obsah

Po deštích a ochlazení se vrátí vedra

Od deštníků po opalovací krémy. Tak by se dalo charakterizovat počasí, které nás bude provázet během tohoto týdne. Do středy bude nad Českem ovlivňovat počasí vlnící se studená fronta, kterou provázejí vydatné deště. Spadnout by mělo až 40 mm srážek, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

ŽIVĚ: Aktuální záběry z panoramatických kamer 19.8.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„V následujících dnech bude republika teplotně rozdělená. Na Moravě bude tepleji, v Čechách chladněji. Pršet bude ale na celém území. Na Moravu a do Slezska se srážky dostanou až během pondělního odpoledne,“ řekla Novinkám Honsová.

Pondělní ráno je na mnoha místech Česka tropické, kdy teplota neklesla pod 20 stupňů. „Chladněji je na západě,” poznamenala Honsová. Pondělní odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu 20 až 24 stupňů v Česku, na Moravě a ve Slezsku bude tepleji, tam se budou pohybovat mezi 26 až 30 stupni.

Středa bude nejchladnější

Úterý bude podobné. V Čechách bude oblačno až zataženo a bude pršet. Ranní teploty na západě budou mezi 13 až 9 stupni, na zbytku území bude 17 až 13 stupňů, odpolední teploty se v Čechách dostanou jen na 18 až 22 stupňů, na Moravě a ve Slezsku na 24 až 28 stupňů.

Nejchladnějším dnem z celého týdne se stane středa. Ranní teploty budou mezi 17 až 13 stupni, na západě republiky klesnou na 11 stupňů. Odpolední se dostanou na 18 až 22. Tyto teploty platí ten den i pro Moravu a Slezsko. Mělo by být po celý den zataženo až oblačno. „Opět by mělo po celý den pršet, ojediněle se objeví bouřky,” řekla meteoroložka. Oblačnost začne ubývat od západu ve večerních hodinách.

Ve čtvrtek by měla počasí v Česku začít ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu. Mělo by být polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 15 až 11 stupňů, na západě klesnou k 9 stupňům. Odpolední vystoupají na 20 až 24 stupňů.

Víkend má být slunečný

„Čeká nás ale příjemný a slunečný víkend, kdy se teploty vyšplhají ke 30 stupňům,“ uvedla Honsová. V pátek bude jasno až polojasno s ranními teplotami mezi 16 až 12 stupni, odpolední se vyšplhají na 23 až 27 stupňů.

Sobota bude slunečná, jen ojediněle déšť nebo přeháňky. Ranní teploty budou 17 až 13 stupňů, odpolední se budou pohybovat mezi 26 až 30 stupni a podobný ráz počasí bude i v neděli, kde se odpolední teploty dostanou opět ke 30 stupňům.

Reklama

Výběr článků

Načítám