Hlavní obsah

Definitivně přichází podzim

Čtyři říjnové týdny budou srážkově i teplotně průměrné. Postupně se bude ochlazovat, jak je pro toto roční období typické, uvedli ve svém dlouhodobém výhledu počasí meteorologové.

Aktuální záběry z panoramatických kamer 5.10. 2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„S pokračujícím podzimem budou průměrné týdenní teploty postupně klesat, ale většinou se budou pohybovat v mezích hodnot běžných pro danou roční dobu,” uvádí ČHMÚ.

V úterý se ještě mohou odpolední teploty vyšplhat až k 24 stupňům Celsia, na západě Čech ale už jen k 17 stupňům.

Postupně začne pršet. Teploty by se v prvním sledovaném týdnu od 4. do 10. října měly ráno pohybovat kolem sedmi stupňů, odpoledne kolem 17.

Týden od 11. do 17. října bude o něco chladnější s nejvyššími ranními teplotami kolem čtyř stupňů a odpoledními kolem 14.

Teplejší než obvykle by podle meteorologů mohl být týden od 18. do 24. října, kdy se průměrné ranní teploty mají pohybovat kolem čtyř stupňů a odpolední kolem 15.

Poslední týden od 25. do 31. října ranní teploty v průměru budou kolem čtyř stupňů, odpolední kolem 12.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Většina srážek v období od 4. do 10. října spadne v úterý a ve středu. V ostatních dnech mají být srážky zanedbatelné nebo vůbec žádné.

Relativně nejdeštivější by měl být týden od 11. do 17. října, ani ten se ale nebude vymykat dlouhodobému průměru.

Průměrná teplota v tomto období je 8,9 stupně (od 1991 do 2020). Nejnižší průměrná teplota od roku 1941 byla v roce 1946, a to 5,3 stupně, naopak nejvyšší v roce 1966, a to 13 stupňů.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám