Hlavní obsah

U mých pohádek už moje děti nepláčou, říká k Tajemství staré bambitky 2 Tomáš Klus

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Po deseti letech vstupuje před letošními Vánoci do kin pokračování úspěšné pohádky Tajemství staré bambitky, ve které se už v roli krále objeví opět zpěvák Tomáš Klus. Ten po boku svého kolegy Václava Noida Bárty Novinkám přiznal, že jeho děti těžce nesly, že v pohádkách hraje s jinými ženami, než je jeho manželka a jejich maminka. Pohádku představila Česká televize v pondělí ve svém Domě ČT na MFF KV.

U mých pohádek už moje děti nepláčou, říká k Tajemství staré bambitky 2 Tomáš KlusVideo: Novinky

 
Článek

„Moje děti už jsou smířené s tím, že ne vždy musí být maminka moje žena. Ale už jsme si vysvětlili, že je to v pořádku, že to jsou pohádky a že když to má šťastný konec, tak je to v pořádku. Takže už se na to dívají s tím, že nepláčou u toho, a i se kochají tím, že tatínek je třeba král, a mají z toho radost,“ přiblížil zpěvák a otec tří dětí Tomáš Klus, který v pokračování pohádky hraje krále.

Foto: Bioscop

Tomáš Klus, Valentýna Bečková a Kamila Janovičová v pohádce Tajemství staré bambitky 2.

Podle zpěváka Václava Noida Bárty, který si v pohádce střihnul roli jednoho z padouchů, nedají na Kluse v pohádkách dopustit ani jeho dvě dcery.

„Moje děti milují Tomáše. Moje starší dcera Terezka si dokonce s Tomášem zazpívá v pohádce,“ řekl Václav Noid Bárta. „Je tam daleko výraznější než já, protože zpívá krásně,“ doplnil Klus.

Bartoška mě na place šikanoval, zavtipkoval režisér Zbožňovaného Petr Kolečko

MFF KV

I když si oba herci neherci postavili kariéru na zpívání, dalším pohádkovým postavám se nebrání. Přiznali ale, že by si rádi role prohodili. „Kdyby to šlo, chtěl bych hrát nějakého grázla,“ přiznal Klus. „Já bych zase chtěl hrát nějakého prince, kdyby to šlo,“ dodal Noid Bárta a oba se u toho řehtali jako koně.

 Od princezen až k čarodějnicím

V Tajemství staré bambitky 2 se objeví také Veronika Khek Kubařová, která z rolí princezen v pohádce povýšila na královnu, což sama považuje za úspěch.

Veronika Khek Kubařová k pohádce Tajemství staré bambitky 2.Video: Novinky

„Říká se, že když herečka hraje princezny, tak už se z nich nedostane, a když zestárne, tak ji nikdo nechce jako princeznu. Takže mám radost a zatím to vypadá, že se přes královny dostanu až ke kouzelným babičkám a čarodějnicím,“ vysvětlila herečka.

Foto: Petr Horník, Právo

Setkání s tvůrci pohádky Tajemství bambitky 2 v Domě ČT. Na snímku režisér Ivo Macharáček, herci Václav Noid Bárta, Veronika Khek Kubařová, Tomáš Klus.

Zmínila také, že natáčení se neobešlo i bez vrtochů počasí. „Můj první natáčecí den pohádky, kde je vše zalité sluncem, sněžilo. Takže se v letní pohádce muselo počkat, až se přestanou před kamerou vznášet vločky,“ dodala.

Ivana Chýlková k seriálu Osada: Plevel nade mnou vyhrál

MFF KV

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 režiséra Ivo Macharáčka, kde se ve svých rolí vrátí kromě Tomáše Kluse také Ondřej Vetchý, Jiří Lábus či Kamila Janovičová, bude mít premiéru v kinech v prosinci.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Výběr článků

Načítám