Hlavní obsah

Ivana Chýlková k seriálu Osada: Plevel nade mnou vyhrál

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Nový seriál Osada scenáristy Petra Kolečka vtipnou formou zkoumá tradiční tuzemský fenomén chataření, který propojuje všechny vrstvy české společnosti. Hvězdné obsazení seriálu doplňuje i herečka Ivana Chýlková. Ta Novinkám na MFF KV přiznala, že práce na zahradě nepatří mezi její silné stránky.

Chýlková k seriálu Osada: Plevel nade mnou vyhrálVideo: Novinky

 
Článek

Seriál Česká televize představila v pondělí ve svém Domě ČT.

„Moje postava je stejně vysoká jako já. Má stejný hlas, stejné oči. Jinak nejsem autorkou, nejezdím do osady ani nesháním muže, teda ona je tomu otevřenější víc než já, protože žije sama jen s dcerou,“ přiblížila ke své postavě herečka Ivana Chýlková. Ta v seriálu hraje spisovatelku románů z červené knihovny a svobodnou mámu Lucii, jež v osadě hledá hlavně klid a pohodu.

Přiznala přitom, že sama raději práce na chatě přenechává jiným. „Původně jsem měla tendenci, že bych si zahradu řídila sama, ale bohužel plevel vyhrál. Takže jsem to vzdala, máme zahradníka a pro mě pohoda spočívá v tom, že si s kafem procházím různé stromy a rostliny,“ zmínila s tím, že rostlinám na zahradě přidělila lidská jména. „Máme Božku, Anču, Trudy, to jsou naše rostliny a naše pohoda,“ doplnila.

Foto: Česká televize

Herečka Ivana Chýlková si v seriálu Osada zahrála roli spisovatelky a svobodné mámy, která v chatařské osadě hledá klid a pohodu. Role její dcery se zhostila Šárka Vaculíková.

Roli si v seriálu střihla i herečka Petra Nesvačilová, „Zopakovala jsem si rozdělávání ohně, který je takovým pojítkem chataření. Akorát to častokrát skončilo u podpalovače,“ přiblížila.

RECENZE: Naštvaná kolumbijská máma proti armádě

MFF KV

Nesvačilová v seriálu hraje Helenu, kadeřnici a manželku Milana, kterého si zahrál Radek Holub. „Já jí říkám taková hluboce duchovní Peggy Bundová. Pochází z Jihlavy, je to kadeřnice a kosmetička, která ráda drží věci v opratích. Já sama ráda chodím na pedikúru a mám úžasnou kadeřnici, to je tak jediné, co nás spojuje,“ doplnila.

Foto: Petr Horník, Právo

Setkání s tvůrci seriálu české televize Osada. Na snímku režisér Radek Bajgar, scenárista Petr Kolečko, herečky Ivana Chýlková, Eva Leinweberová, producent Petr Erben, herečka Petra Nesvačilová.

Za třináctidílným seriálem z fiktivní osady Záhoří u Nižboru, kde se zastavil čas a kde platí nepsaná pravidla i tradice, stojí scenárista a dvojnásobný držitel Českého lva Petr Kolečko, který je podepsaný i pod seriálem Most! „Jsou tam věci, které jsou typicky české a které mají Češi podle mě rádi. Děj se odehrává na podkladu chataření, jako je například utěsňování studny, grilovačky, koupačky, chytání zajíců,“ řekl scenárista Novinkám.

Miroslav Donutil v Atlasu ptáků pojmenovává milenky podle opeřenců. Vlastní ženu by nazval zlatohlávkem

MFF KV

Ani on sám chataření přitom moc neholduje. „Na chatě neumím vůbec nic. Moje partnerka Aneta mě vždy posílá na lov různého hmyzu, takže se akorát umím ohnat s plácačkou, ale třeba sekat trávu, to zrovna nemusím,“ přiblížil.

„Chatu jsme měli jen pronajatou, ale máme malý dům, kde jsem si pořídil malou designovou japonskou zahradu, a není tam žádná tráva. Takže jsem za sebe šťastný, když vidím okolo sousedy, jak každý týden tráví polovinu dne sekáním,“ dodal s nadsázkou.

Seriál Osada, jehož slogan zní „Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život“, uvede Česká televize na ČT 1 od pátku 3. září.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary představí přes stovku filmů

MFF KV

Reklama

Výběr článků

Načítám