Hlavní obsah

Bartoška mě na place šikanoval, zavtipkoval režisér Zbožňovaného Petr Kolečko

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Léblová, jdu
Karlovy Vary

V září do kin doputuje druhý režisérský počin Petra Kolečka, komedie Zbožňovaný, která je motivována příběhem jeho vlastního dědečka. Titulní role uznávaného pediatra na maloměstě, jenž udržuje mnohaletý tajný milostný poměr, se ujal herec Jiří Bartoška. I když byla pro Kolečka čest takového filmového velikána režírovat, Novinkám s nadsázkou přiznal, že práce na place s ním nebyla jednoduchá.

Bartoška mě na place šikanoval, zavtipkoval režisér Zbožňovaného Petr Kolečko Video: Novinky

 
Článek

„Vždy jsem chtěl pro natáčení oslovit Jiřího Bartošku a vždy jsem k tomu sbíral odvahu. Jiří to nakonec vzal, udělal jsem drobné úpravy ve scénáři, které chtěl i on, a dopadlo to dobře. Docela jsme se spřátelili, což bylo hrozně příjemný, stejně jako fakt, že mohu režírovat takovou legendu,“ přiblížil Novinkám Petr Kolečko, který ke komedii Zbožňovaný napsal scénář, film si i sám zrežíroval.

Foto: Česká televize

Jiří Bartoška v titulní roli nové komedie Zbožňovaný.

Jiří Bartoška se ve snímku ujal titulní role Zbožňovaného, uznávaného pediatra na malém městě, který se ale snaží utajit dlouhodobou nevěru.

Scenárista Petr Kolečko: Bez tenkého ledu se neobejdu

MFF KV

Režisér přitom přiznal, že s legendárním hercem měl na place docela těžké chvíle. „Na place byl jednoznačně nejzlobivější Jiří Bartoška. Samé problémy, stále nějaké připomínky a narážky. Šikanoval mě tam, ale máme se rádi,“ rýpnul si mile Kolečko.

Chýlková popsala Bartoškovi fixem záda

Roli tajné milenky Zbožňovaného se ve filmu ujala Ivana Chýlková, ta Novinkám prozradila pikantní zajímavost z natáčení s Jiřím Bartoškou.

„Měla jsem tam ve scéně, kdy sedím za ním po takové intimní chvilce, poměrně dlouhý text, který režisér změnil na poslední chvíli. Jelikož se jednalo o odbornější text, tak to byl trochu problém. Takže jsem Jirkovi text napsala fixem na záda, kdyby mi náhodou vypadl, tak abych si během pohlazení mohla dané slovíčko přečíst, aby mi naskočilo zpátky,“ přiblížila se smíchem herečka.

Foto: Česká televize

Herečka Ivana Chýlková jako tajná milenka v komedii Zbožňovaný.

Dodala přitom, že samotné natáčení ji bavilo: „I sám Jiří Bartoška je zbožňovaný, takže se s ním nehrálo jinak než jako se zbožňovaným.“

Režisér Petr Kolečko se stejně jako v případě seriálu Most!, ke kterému napsal scénář, inspiroval příběhem ze svého okolí. Tentokrát sáhl do vlastní rodiny a zaměřil se na život svého dědečka.

Miroslav Donutil v Atlasu ptáků pojmenovává milenky podle opeřenců. Vlastní ženu by nazval zlatohlávkem

MFF KV

„Celý film je o paradoxu: uznávaný pediatr na malém městě, všichni ho zbožňují, proto se jmenuje Zbožňovaný, ale zároveň má stejně jako jiní zbožňovaní lidé své mouchy a kontroverze. I moje matka mi řekla, že je to nejlepší námět, a schválila mi to o dědovi natočit, to bylo pro mě hodně důležité,“ dodal režisér s tím, že film naráží na otázku toho, zda je důležitější vášnivá láska, nebo rodina.

Komedie Zbožňovaný, kde si kromě Jiřího Bartošky a Ivany Chýlkové zahráli také například Jiří Langmajer, Zuzana Kronerová či Štěpán Kozub, bude mít v kinech premiéru 23. září.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám