Hlavní obsah

Zemřel filmový mafián Paul Sorvino

Na 172 filmových a seriálových rolí měl ve své biografii americký herec Paul Sorvino, který v pondělí zemřel. Bylo mu 83 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Paul Sorvino na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

„Jsem zcela zničená. Láska mého života a nejúžasnější muž, který kdy žil, odešel. Mám zlomené srdce,“ uvedla na sociální síti jeho manželka Dee Dee Sorvinová.

Foto: Profimedia.cz

Paul Sorvino

Jeho nejslavnější rolí byl kmotr Paul Cicero ve filmu Mafiáni Martina Scorseseho. V jednom z nejvýraznějších amerických filmů dvacátého století s ním hráli Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci či Lorraine Braccová.

Foto: Profimedia.cz

Mafiáni: Robert De Niro, Ray Liotta a Paul Sorvino.

Paul se narodil v italsko-americké rodině v Brooklynu v roce 1939. Jeho snem bylo stát se operním zpěvákem, ale uplatnil se v Hollywoodu jako klasický představitel gangsterů a policistů.

Hrál ve filmu, v televizi i na Broadwayi. V sedmdesátých letech zkoušel komedie (Na úrovni) i sci-fi Den delfína. Více se proslavil díky snímkům Mafiáni nebo Firma Sydneyho Pollacka.

RECENZE: Elvis. Velký americký biják

Film

Úspěšné bylo i historické drama Nixon režiséra Olivera Stonea.

Televizní seriály tvořily poměrně výraznou část jeho práce. V osmdesátých letech to byl Měsíční svit a To je vražda, napsala, později hrál dlouho v sérii Zákon a pořádek. Na chvíli si odskočil i do Star Treku, v poslední době točil seriály Godfather of Harlem a Bad Blood.

Reklama

Výběr článků

Načítám