Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Thorovi sebrali kladivo Mimoni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř po měsíci se do čela žebříčku návštěvnosti českých kin vrátili Mimoni. Žluté příšerky sesadily z pomyslného trůnu Thora. Stačilo jim na to jen něco přes 32 tisíc diváků. Na to, aby se lidé hrnuli do kin ve velkém, je venku nejspíš pořád moc hezky.

Foto: CinemArt

Mimoni 2

Článek

Píšou se 70. léta a Gru je zakomplexovaný kluk, který o kariéře mistra zločinu zatím jen sní. Úplně náhodou narazí na partičku naprostých Mimoňů, s jejichž pomocí vybuduje první padoušské doupě, zkonstruuje první zbraň a naplánuje tajnou misi. Chce se stát členem Šílené šestky a přidat se k elitě mezi padouchy, přijímací pohovor ale nedopadne dobře a pětice padouchů začne Gruovi pořádně zatápět...

Foto: Paramount Pictures

Tom Cruise jako Maverick, který se odmítá vzdát pilotování stíhaček.

Druhé místo patří filmu Top Gun: Maverick. V titulní roli se samozřejmě objevuje Tom Cruise, jehož postava se brání povýšení, protože nechce sedět na zadku v kanceláři, ale i nadále pilotovat stíhačky, které tak zbožňuje. Stává se instruktorem elitních letců včetně Bradleyho Bradshawa, který je synem jeho kamaráda Goose. Ten v prvním Top Gunu zahynul poté, co se neúspěšně katapultoval z Maverickovy neovladatelné stíhačky. Bradley dává smrt svého otce za vinu Maverickovi, který svádí vnitřní boj, protože nechce, aby Bradleyho na nebezpečné misi potkal stejný osud...

Bronzovou příčku minulý víkend obsadil Thor s podtitulem Láska jako hrom. Slavný silák se zrovna nachází na nejtěžší životní cestě a snaží se nalézt vnitřní mír. Odpočinek mu ale naruší galaktický zabiják Gorr, the God Butcher, který usiluje o zánik bohů. Spolu s Valkýrou, Korgem a svou expřítelkyní Jane Foster se ho vydávají zastavit, než bude pozdě.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.2.Mimoni 2: Padouch přichází32 398
2.3.Top Gun: Maverick29 499
3.1.Thor: Láska jako hrom29 245
4.19.DC Liga supermazlíčků25 716
5.5.Hádkovi9 251
6.6.Jurský svět: Nadvláda7 622
7.4.Černý telefon6 988
8.7.Elvis4 561
9.13.Vyšehrad: Fylm4 499
10.11.Řekni to psem3 242
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Výběr článků

Načítám