Hlavní obsah

Tereza Ramba o své roli v Betlémském světle: Díky filmu jsem se dostala do formy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V reálném životě už je maminkou dvou dětí, ve filmu Betlémské světlo ale Tereza Ramba ztvární devatenáctiletou lékárnici. Role to byla velmi náročná, kvůli odvážným scénám se musela dostat rychle do formy, za což je podle svých slov režisérovi Janu Svěrákovi ve výsledku vděčná.

Betlémské světloVideo: Bioscop

 
Článek

Nový film otce, syna a vnuka Svěrákových Betlémské světlo dorazí do kin 10. března. Tereza Ramba si v něm zahraje roli, na jakou opravdu není zvyklá. „Chvilku po porodu mě Jan obsadil do role devatenáctileté slečny, která má ve scénáři jednu nahou scénu za druhou. Jemu tak můžu poděkovat, že jsem se během těch tří měsíců dostala do formy,” přibližuje svou postavu mladá herečka.

„Moje lékárnice Vendula si o sobě myslí, že je upjatá, ale díky Máriovi, kterého hraje Vojta Kotek, zjistí, že je vlastně vášnivá,” nastiňuje Tereza Ramba, že si nahé scény střihne se svým bývalým přítelem. „S kýmkoliv jiným by se mi to točilo těžko. Ale my jsme v podstatě jako rodina,” pochvalovala si výběr hereckého partnera.

Foto: Tomáš Teglý, Biograf Jan Svěrák

Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová

Snímek vypráví příběh stárnoucího spisovatele Karla Šejnohy (Zdeněk Svěrák), kterému už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a jejich postavy vylézají na světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději. Všichni něco chtějí - fotograf Matěj chce získat nedobytnou lékárnici, pan Bohumil prosí, aby udělal zázrak, automechanik Bakalář by chtěl být léčitelem. Z reálného světa do toho vstupuje Šejnohova manželka (Daniela Kolářová), která si myslí, že už by měl psaní nechat a věnovat se konečně jí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám