Hlavní obsah

Smečka vstupuje na online platformy

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český film Smečka scenáristy a režiséra Tomáše Polenského, dynamicky natočené drama ze sportovního prostředí s Tomášem Daleckým a Anastasií Chocholatou v hlavních rolích, je jednou z největších obětí loňského covidového uzavření kin: hrál se pouhé čtyři dny a návrat na plátna v záplavě novinek už nic výrazného přinést nemohl. Nyní vstupuje na online platformy, diváci ho konečně mohou vidět na HBO GO, Apple TV a iTunes.

Trailer filmu Smečka Video: Bontonfilm

 
Článek

Jeho předností je důkladná znalost hokejového prostředí, kde Polenský aktivně prožil šestnáct let a která mu umožnila napsat věrohodný scénář a natočit zejména scény hokejových tréninků a zápasů s dokumentaristickou jistotou.

Hlavní postavou je šestnáctiletý David, který přichází jako nováček/brankář do hokejového týmu Vlků. Liší se od nich dlouhými vlasy i tím, že má cukrovku. Navíc má ale krásnou milující dívku, což ho spolu s vynikajícím rodinným finančním zázemím předurčuje k tomu, aby ho semknutá parta jen tak snadno nepřijala. Začne to hloupými fóry, ale pokračuje pořád dál až k šikaně přes internet, což je i na mírného chlapce už moc. Jakkoli je to proti jeho přirozenosti, bude se muset Vlkům postavit.

Smečka se s úspěchem hraje na mezinárodních přehlídkách. „Byla uvedena v řadě zemí včetně Kanady, Jižní Koreje, Belgie, Estonska, Německa nebo Chorvatska. Získala ocenění na loňském Zlín Film Festivalu, aktuálně bude soutěžit na festivalu v Pekingu a koncem září také na Festivalu sportovních filmů v Liberci,“ říká k tomu producentka Julietta Sichel.

Smečka vznikla v koprodukci ČR, SR a Lotyšska, vedle Daleckého a Chocholaté v ní hrají Tomáš Mrvík, Jiří Vyorálek nebo Patrik Děrgel, vedle nich i skuteční hokejisté, bývalý hráč NHL a sportovní komentátor Martin Hosták se představil coby manažer týmu Vlků a v menší roli diváci poznají i brankářskou legendu Dominika Haška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám