Hlavní obsah

Nová DVD: Pražské orgie a Synonyma

Právo, Věra Míšková

Podle knihy Philipa Rotha Pražské orgie natočila Irena Pavlásková stejnojmenný film. Zlatého medvěda na loňském Berlinale získala tragikomedie Synonyma.

Foto: Novinky

Nová DVD

Článek

Pražské orgie

Příběh filmu nás zavádí do poloviny 70. let, kdy americký spisovatel Nathan Zuckerman přijíždí do Prahy, aby zachránil a odvezl rukopis nevydané knihy. Seznámí se se svéráznou a nezkrotnou spisovatelkou Olgou a pronikne na vyhlášené večírky, na nichž každý hledá únik ke krátké svobodě po svém.

Pražské orgie, Česko 2019, komediální drama, 112 min., režie: Irena Pavlásková, hrají: Jonas Chernick, Ksenia Rappoportová, Pavel Kříž, Klára Issová, Jiří Havelka a další.

Obal DVD

Synonyma

Tragikomedie Synonyma přináší částečně autobiografický příběh mladého Izraelce Yoaha, který po ukončení služby v armádě opustí svou vlast a vydává se zcela bez prostředků do Paříže, kde se hodlá stát plnokrevným Francouzem. Film je satirou na vojenský aspekt života v Izraeli, parodií na „sladký“ život současných Pařížanů, i úvahou o ztrátě a hledání identity.

Synonyma, Francie, Izrael, Německo 2019, komediální drama, 123 min., režie: Nadav Lapid, hrají: Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte a další

Obal DVD

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám