Hlavní obsah

Martin Scorsese natočí svůj první western

Právo, Tereza Frýdová

Martin Scorsese se ve filmovém průmyslu coby režisér pohybuje více než padesát let. Za tu dobu natočil mnoho snímků, žádný však v prostředí Divokého západu. Podle jeho posledních slov se zdá, že se to změní.

Foto: ČTK

Martin Scorsese je velmi vytížený režisér.

Článek

Předlohou k jeho novému filmu se stala kniha Killers of the Flower Moon amerického spisovatele Davida Granna. Děj se odehrává ve dvacátých letech minulého století a popisuje, jak byli vyvražďováni indiáni ve státě Oklahoma.

Scorsese promluvil o nových podrobnostech v rámci rozhovoru pro francouzský magazín Premiere.

„Myslíme, že to bude western. Určitě se ve filmu objeví kovbojové. Indiáni z kmene Osage byli nejbohatším národem na planetě poté, co pod svými pozemky objevili ropu. To se však rychle změnilo. Byla to zlá doba, kdy bylo pravděpodobnější, že půjdete do vězení za zabití psa než za vraždu indiána,“ sdělil.

Režisér o novém snímku zatím mnoho informací neprozradil. Minulý rok v červenci uvedl, že roli mnohonásobného vraha Williema Halea ztvární Robert De Niro. Po jeho boku si zahraje Leonardo DiCaprio.

Film vznikne v produkci společnosti Paramout Pictures. Scénář dostal na starosti Eric Roth, držitel Oscara za snímek Forrest Gump.

Scorsese je autorem řady slavných filmů (Zuřící býk, Mafiáni, Letec) a minulý rok představil Irčana prostřednictvím streamovací televize Netflix. Obdržel za něj deset nominací na cenu Oscar, žádnou z nich však nakonec nezískal.

Irčan s Pacinem a De Nirem byl v USA vyhlášen filmem roku

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám