Hlavní obsah

Filmy z posledních deseti let, které doporučujeme vidět: Joker, Počátek a další

Novinky, mim

Od roku 2010 do roku 2019 vznikla spousta snímků, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Vybrali jsme deset z nich, které doporučujeme vidět. V seznamu najdete například filmy Joker, Počátek, Interstellar nebo Uteč.

Foto: Vetical Ent.

Americký film Joker letos vyhrál benátský festival.

Článek

1. Počátek

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) krade tajemství z podvědomí lidí během jejich snění. V poslední akci, kterou chce udělat, ale jde o opak – myšlenku nemá dotyčnému ukrást, ale vnuknout mu ji. Povede se mu to? Sci-fi thriller roku 2010 natočil režisér Christopher Nolan. Kromě DiCapria ve snímku hráli například Joseph Gordon-Levitt, Ellen Pageová, Ken Watanabe, Michael Caine, Cillian Murphy, Marion Cotillardová a Tom Hardy.

10 tipů na snímky s oscarovým hercem Leonardem DiCapriem

Film

2. Melancholia

Co udělají lidi, když zjistí, že se na Zemi řítí obří planeta a všichni zemřou? Režisér Lars von Trier vždycky natočí něco extravagantního a Melancholia není výjimkou. Film měl premiéru roku 2011, zahráli si v něm Kirsten Dunstová, Charlotte Gainsbourgová, Kiefer Sutherland, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård a další.

Tipy na umělecké filmy, které vás nebudou nudit

Film

3. 12 let v řetězech

Solomon žil normální život s rodinou, ale pak byl vylákán dvěma únosci a prodán do otroctví. Jak se osvobodil? Životopisné drama roku 2013 natočil Steve McQueen podle autobiografické knihy Solomona Northupa. Ve filmovém zpracování hráli Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Lupita Nyong'ová, Benedict Cumberbatch, Sarah Paulsonová a další.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

4. Až vyjde měsíc

Režisér Wes Anderson má svůj, snadno rozpoznatelný styl, díky kterému mezi tisíci snímky poznáte, jestli ho točil právě on. Až vyjde měsíc je poetická romantická komedie z roku 2012, ve které si zahráli například Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swintonová, Frances McDormandová, Harvey Keitel, Kara Haywardová a Jared Gilman. Příběh se odehrává v 60. letech 20. století na pobřeží Nové Anglie. Samovi a Suzy je dvanáct let, zamilují se do sebe a rozhodnou se, že spolu utečou z domovů. Jak daleko se dostanou a co se při tom o sobě dozví?

10 komedií, ve kterých vás rozesměje Louis de Funès

Film

5. Kůže, kterou nosím

Renomovanému plastickému chirurgovi zemře manželka i dcera, což psychicky nezvládá. Vyvine speciální materiál, který je odolnější než kůže, a ve svém domě přešije muže na ženu a zkouší možnosti svého vynálezu. Psychologický thriller roku 2011 natočil režisér Pedro Almodóvar. Hlavní role obsadili Antonio Banderas a Elena Anayaová.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

6. Joker

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), který se živí jako klaun a komediant, nemá v životě moc úspěchů. Kariéra mu příliš nevychází a vztahy také ne. Stará se o svou nemocnou matku a snaží se přežít den za dnem. Jednou si ale řekne dost, vezme svůj osud do vlastních rukou a diváci tak mohou sledovat jeho přerod v šíleného Jokera. Komiksové drama režíroval Todd Phillips, film měl premiéru roku 2019. Phoenix za hlavní roli dostal Oscara.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

7. Vlk z Wallstreet

Životopisné drama roku 2013 natočil režisér Martin Scorsese podle autobiografické knihy Jordana Belforta. Snímek vypráví o životě akcionáře, který pořádá divoké večírky, rozhazuje peníze, miluje drogy a nehraje podle pravidel. V hlavních rolích se představili Leonardo DiCaprio, Jonah Hill a Margot Robbieová.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

8. Interstellar

Čas Země je u konce. Je nutné najít pro lidstvo jinou planetu k žití. Podaří se ji objevit? Sci-fi drama roku 2014 natočil režisér Christopher Nolan. Ve filmu hráli Matthew McConaughey, Anne Hathawayová, Jessica Chastainová, Matt Damon a další.

10 sci-fi filmů, které jsou kultovní a měli byste je vidět

Film

9. Uteč

Chris (Daniel Kaluuya) se seznámí s rodiči své přítelkyně Rose (Allison Williamsová). I když je to rodina bělochů a Chris je Afroameričan, nikdo nemá předsudky a nechová se vůči němu rasisticky. Tedy až do jedné chvíle... Mysteriózní horor roku 2017 natočil režisér Jordan Peele.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

10. Ona

Děj snímku Ona se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) si nechá instalovat umělou inteligenci Samanthu (Scarlett Johanssonová). Nejdřív si zamiluje konverzaci s ní a pak i ji. Je však takový vztah možný? Sci-fi drama roku 2013 natočil režisér Spike Jonze.

Filmy pro romantický večer: Několik tipů, které zpříjemní nejen Valentýna

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám