Hlavní obsah

10 komedií, ve kterých vás rozesměje Louis de Funès

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský herec Louis de Funès patřil k nejlepším komikům v historii. Známé jsou hlavně filmy o četnících ze Saint Tropez, kde hrál hlavní roli policisty. Vybrali jsme deset snímků, ve kterých tento umělec, jehož v češtině daboval nezaměnitelný František Filipovský, zářil.

Foto: Profimedia.cz

Louis de Funès (vlevo) jako Ludovic Cruchot v četnické filmové sérii.

Článek

1. Četník ze Saint Tropez

Strážmistr Ludovic Cruchot (Louis de Funès) je převelen z z vesničky v Alpách do přímořského letoviska Saint Tropez. S ním do města přijíždí i jeho dcera Nicole (Geneviève Gradová), která místní mládeži nalže, že je její otec bohatý majitel jachty. Zatímco Nicole si užívá dny s vrstevníky, Ludovic rozdává pokuty na každém kroku a na své podřízené je jako pes. Komedii roku 1964 natočil režisér Jean Girault.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

2. Křidýlko nebo stehýnko

Louis de Funès zde hraje vydavatele slavného průvodce gastronomií a nekorunovaného krále labužníků, který chce, aby v jeho šlépějích šel i jeho syn, ale ten se spíš vidí coby klaun v cirkuse. Komedii roku 1976 natočil režisér Claude Zidi.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

3. Velký flám

Příběh se odehrává v roce 1941 během německé okupace Francie. Britští letci jsou sestřeleni nad Paříží. Potřebují prchnout před Němci, a tak požádají o pomoc civilisty. Louis de Funès zde ztvárnil jednoho z nich, dirigenta Stanislava LeFora. Válečnou komedii natočil roku 1966 režisér Gérard Oury.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

4. Oskar

Když se podnikatel Bertrand (Louis de Funès) dozví, že je jeho dcera Colette (Agathe Natansonová) těhotná s jeho šoférem Oskarem (Roger Van Hool), nemá moc radost. Chtěl ji totiž provdat za lepší partii. Jak situaci vyřeší? Komedii roku 1967 natočil režisér Edouard Molinaro.

Tipy na umělecké filmy, které vás nebudou nudit

Film

5. Četník se žení

Další z příběhů o cholerickém četníkovi Ludovicovi Cruchotovi, kterého bravurně hrál Louis de Funès. A tentokrát se žení! Komedii natočil roku 1968 režisér Jean Girault.

10 tipů na filmy pro pamětníky, které pobaví i mladší ročníky

Film

6. Lakomec

Tuto komedii vycházející z klasické divadelní hry od Molièra roku 1980 natočili Jean Girault a Louis de Funès. Ten si zahrál i hlavní roli Harpagona, který chce vdát dceru za bohatého ženicha a sám se oženit s bohatou dědičkou. Osud s ním má ale jiné plány...

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

7. Fantomas

Záhadný Fantomas (Jean Marais) terorizuje Paříž. Existuje ale vůbec? Dosud ho totiž na vlastní oči nikdo nespatřil. Fantomas mění masky a mate tak vyšetřovatele v čele s komisařem Juvem (Louis de Funès). Krimi komedii roku 1964 natočil režisér André Hunebelle.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

8. Rabín Jákob

V bláznivé komedii si vymění identity podnikatel Victor Datel (Louis de Funès) a rabín Jákob (Marcel Dalio), kvůli čemuž dojde ke spoustě komických situací. Film roku 1973 natočil režisér Gérard Oury.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

9. Piti piti pa

V této hudební komedii hraje Louis de Funès choreografa Evanse, který se snaží své taneční svěřenkyně ochránit před muži. Film roku 1970 natočil režisér Serge Korber.

Jim Carrey v hlavní roli: 10 tipů na filmy s úžasným komikem

Film

10. Jeden hot a druhý čehý

Louis de Funès a Annie Girardotová ztvárnili nesourodý manželský pár. Najdou nakonec společnou řeč? Komedii natočil režisér Claude Zidi roku 1978.

10 tipů na filmy od Tima Burtona, mistra fantazie

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám