Hlavní obsah

Beck bude v červnu hvězdou Metronome Prague

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký hudebník a držitel sedmi cen Grammy Beck bude hvězdou festivalu Metronome Prague 2020, který se v metropoli koná 19. a 20. června. V devadesátých letech se stal hvězdou, když zněl na obou stranách Atlantiku jeho hit Loser.

Foto: Metronome

Beck

Článek

„O Becka jsme usilovali od prvního ročníku a jsme nadšení, že se nám to po pěti letech konečně podařilo a Beck si pro svůj dlouho očekávaný návrat do České republiky vybral právě festival Metronome Prague. Vzhledem k tomu, že Beck koncertuje hlavně v USA a v Evropě se většinou nedostane za hranice Německa, bude to opravdu unikátní hudební událost, která se asi dlouho nebude opakovat a kterou by si neměl nechat ujít žádný opravdový hudební fanoušek,“ tvrdí dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Mistr hudební koláže, zpěvák, skladatel a producent Beck mimo jiné obdržel sedm cen Grammy a sedmnáct nominací. Začínal jako busker s kytarou. V roce 1989 přijel do New Yorku a vydal své první pokusy - tehdy ještě na audiokazetě. S hitem Loser a albem Mellow Gold vstoupil do mainstreamu a začal být známý i v Čechách, kde už v roce 1994 vystupoval.

Aerosmith jsou zpět. Málokdo tomu věřil, ale v červnu míří do Prahy

Kultura

Následovala alba jako Odelay (1996), Sea Change (2002) nebo aktuální  Hyperspace, které vyšlo v listopadu letošního roku. Kritika Becka vychvaluje za fantazii, s jakou míchá kytary, samply, podivné efekty a zpěv.

Na festival se prodává omezená edice 5000 dvoudenních vstupenek za 1890 Kč a VIP vstupenek za 3990 korun. K nim se přidávají i jednodenní vstupenky za 1280 korun. Po doprodeji limitované edice přijde na řadu třetí vlna lístků za 2190 korun a jednodenních vstupenek za 1490 Kč.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám