Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Terminátor se porouchal. Lidé se do kin nehrnou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dříve by nikdo neuvěřil, že Terminátor si ani na jeden víkend nezajistí první místo v žebříčku návštěvnosti kin. Ale je tomu tak. Skončil druhý za Poslední aristokratkou.

Foto: Paramount Pictures

V roli ikonického robota T-800 se vrací Arnold Schwarzenegger.

Článek

Je to paradox, poslední díl terminátorské série je sice lepší než předešlý, ale po komerční stránce se trhákem nestane. Návštěvnost souvisí s kvalitou filmu jen velmi mlhavě. Jde spíš o rozpočet na PR a o pověst, která filmu předchází. Minulá pokračování značku Terminátor zkazila a lidé už se do kin nehrnou, i když to tentokrát bylo o fous lepší.

Česká lidová taškařice Poslední aristokratka zatím stále vede. Vypráví o Američanovi Frankovi, který zdědí po šlechtických předcích český zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií a temperamentní ženou Vivien na velký návrat do Čech. Aristokraté však zjistí, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán, hospodyně paní Tichá a líný hypochondrický údržbář Krása.

Jiří Vejdělek obsadil do hlavních rolí Hynka Čermáka, Tatianu Dykovou, Yvonu Stolařovou, Elišku Balzerovou, Martina Pechláta, Vojtěcha Kotka, Pavla Lišku, Zdeňka Piškulu a Táňu Pauhofovou.

Třetí je Addamsova rodina, další americké animované dobrodružství strašidelné rodiny. Je prý určeno dětem i dospělým. Nesetkalo se ovšem s přízní recenzí a návštěvnost v premiérový víkend je také dost vlažná.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Poslední aristokratka65 681
2.-Terminátor: Temný osud38 374
3.17.Addamsova rodina27 235
4.3.Zloba: Královna všeho zlého27 188
5.2.Joker26 525
6.-Stáhni a zemřeš18 294
7.4.Sněžný kluk17 208
8.5.Zombieland: Rána jistoty9 415
9.11.Ovečka Shaun ve filmu4 744
10.12.Angry Birds ve filmu 23 238
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám