Hlavní obsah

Whitesnake a Europe připomenou rock 80. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen syntezátorový pop je symbolem osmdesátých let. Skupiny Whitesnake a Europe přinášely jiný zvuk a zažily tehdy svůj vrchol popularity. V Brně zahrají společně 19. května 2020.

Foto: Whitesnake

Whitesnake

Článek

Whitesnake založil David Coverdale, když se rozešel s Deep Purple koncem sedmdesátých let. V Brně představí poslední album Flesh & Blood a největší hity za čtyřicet let kariéry.

Začali rockovými deskami Trouble, Lovehunter a Ready And Willing, slavnější jsou ale pozdější alba Whitesnake z roku 1987 a Slip of the Tongue z roku 1989 s hity Is This Love, Here I Go Again nebo Still Of The Night. Jejich poslední nahrávka byla vydána v roce 2019 pod názvem Flesh & Blood a kapela ji představila i na pražském koncertě letos v červnu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák skupiny Europe, Joey Tempest.

„Jsme skutečně nadšeni a těšíme se na to, až v roce 2020 opět zahrajeme v České republice a společně ještě jednou oslavíme 40. výročí Whitesnake. A jsem moc vděčný, že už čtyřicet let cestuji po tomto neuvěřitelném světě - chceme svými koncerty oslavit ty nezapomenutelné okamžiky s miliony lidí… Všem, kteří se k nám na této úžasné cestě připojili, opravdu děkuji! Miluju ty sdílené okamžiky, stejně jako svoji práci. Ještě jednou díky za těch 40 let!“, uvedl David Coverdale.

Kapelu Whitesnake v současné době tvoří David Coverdale (zpěv), Reb Beach (kytary), Joel Hoekstra (kytary), Michael Devin (basa), Tommy Aldridge (bicí), Michele Luppi (klávesy).

Švédské Europe znají miliony lidí jen podle hitu The Final Countdown, někteří si snad vzpomenou na výraznou baladu Carrie. Skupina ovšem natočila jedenáct studiových alb a řadu živáků. Jejich nejnovější se jmenuje Walk The Earth.

Vstupenky budou v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 20. prosince.

Eric Clapton odstartuje v květnu 2020 v Praze evropské turné

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám