Hlavní obsah

Vrátí se kouzelníci. The Illusionists přijedou v únoru do Prahy

Právo, jaš, ŠH

The Illusionists je jméno skupiny skvělých světových kouzelníků. Provází je pověst těch nejlepších a v únoru 2020 přijedou do Kongresového centra Praha, kde návštěvníkům opakovaně předvedou představení plné dokonalých a často i nebezpečných triků.

Foto: archiv The Illusionists

Do Prahy přijede i Luis de Matos.

Článek

Ti, kteří jejich vystoupení navštíví, se mohou těšit na kouzelnické disciplíny od pódiových iluzí přes čtení myšlenek až po eskamotérské úniky z pout či vodních pastí. Představení The Illusionists – Live From Broadway bude k vidění od 6. do 9. února. Bude tlumočeno do češtiny.

The Illusionists navazují na takové mistry magie, jakým byli nebo jsou Harry Houdini či David Copperfield. Využitím progresivních technologií, světelných efektů, nápadité scény i kostýmů nicméně posouvají kouzelnickou tradici o kus dál.

Návštěvníci se mohou těšit na sedm reprezentantů světové iluzionistické elity v čele s Luisem de Matosem. Ten odpověděl na otázku Práva, zda se na pódiu občas ocitne v nebezpečí.

„Ano, občas člověk překročí obvyklou míru rizika, kterou podstupuje každý den na ulici. Třeba když visí pod helikoptérou vysoko nad zemí. Ale snažím se, aby to vypadalo trochu nebezpečněji, než to ve skutečnosti je, aby si divák užil drama. Samozřejmě je všechno vyzkoušené, promyšlené a tisíckrát zkontrolované. Nikdo neumře,“ ubezpečil.

Spolu s ním se s pražským publikem o své umění podělí James More z Britain’s Got Talent, který sám vyprodává haly v Británii, nejlepší eskapologista současnosti a nástupce Harryho Houdiniho Andrew Basso, Francouz Enzo Weyne– L’insaisissable, jenž okouzlil diváky i porotu v pořadu Francie má talent, a Američan Kevin James, který je považován za nejlepšího vynálezce kouzelnických triků současnosti.

V Praze se rovněž představí mistr v makromagii An Halim a Belgičan Aaron Crow, který poutá pozornost nebezpečnými výstupy s noži, mačetou či luky.

The Illusionists – Live From Broadway je nejúspěšnější kouzelnická show v historii Broadwaye. Láme rekordy v celém světě.

Za svou existenci The Illusionists vystoupili ve více než dvou stech městech čtyřiceti zemí. Jsou držiteli rekordu počtu diváků v Sydney, Londýně, Mexiku nebo Melbourne.

Jejich představení bylo nafilmováno v Londýně pro ITV Special a v Los Angeles pro NBC Special. Několikrát byli hosty globální televizní soutěže Talent nebo talkshow u Ellen DeGeneres či Jonathana Rosse. Své umění prezentovali v Bílém domě i před monackým knížetem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám