Hlavní obsah

V klipu skupiny The Silver Spoons se strhne rvačka

Právo, jaš, kul

Česko-britská kapela The Silver Spoons vydává první vlaštovku z nadcházejícího alba, které se na trhu objeví v lednu příštího roku. Písnička, ke které vznikl i videoklip, se jmenuje Don’t Trust You.

The Silver Spoons v klipu k písni Don’t Trust You.Video: archiv kapely

 
Článek

Příběh skladby se začal psát již před dvaceti lety ve Francii. Zpěvák skupiny Augustine Dunn vyrůstal spolu s kamarádem Ulyssem Wellsem v malé francouzské vesničce poblíž Bourges a už tehdy jako sedmiletí chlapci trávili čas hraním si na rokenrolové hvězdy.

„Malovali jsme se máminými šminky, pózovali před zrcadlem s tenisovými raketami a poslouchali tajně až do noci kazety,“ vzpomíná Dunn. Pak se ale jejich cesty rozešly. Dunn se přestěhoval do Čech a Wells do rodné Anglie. Staří kamarádi se znovu setkali po letech v Anglii. Tou dobou už jako etablovaní muzikanti.

„Během mé návštěvy procházel Ulysses těžkým rozchodem s přítelkyní a já jsem si tam připadal jako bezruký. Všechno se změnilo, když jsem navrhl, že si spolu zahrajeme. Téměř okamžitě vznikl takový vztahový protest song,“ směje se Dunn.

Don’t Trust You znamená v češtině Nevěřím ti. Text písně vypráví o pocitu nedůvěry vůči milované osobě. „Když přijel Augustine z Anglie a pustil nám demo téhle písničky, tak nás všechny hned nadchlo. Ihned jsme si k písni sedli a vepsali do ní i vlastní zážitky z minulosti,“ uvádí klávesák kapely Dimitrije Maksimovič, který je spoluautorem textu písničky a scénáře klipu.

Ve videoklipu režiséra Ondřeje Urbance hraje Wells záporného hrdinu, který svede holku zpěváka Dunna na jeho vlastním koncertě. Zpěvák na to reaguje symbolicky přemrštěně ve stylu filmů Quentina Tarantina nebo Roberta Rodrigueze.

„Dlouho jsme netočili žádný klip, a tak jsme si řekli, že si to užijeme. A které natáčení si užijete víc než to, na němž po sobě lijete litry kečupu a střílíte umělými samopaly,“ směje se Dunn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám