Hlavní obsah

Tvůrci filmu Meky chystají dokument o Žbirkově desce Modrý album

Právo, jaš, kul

Před dvaceti lety vyšlo multiplatinové CD Modrý album Mira Žbirky. Deska ho vtáhla do nového tisíciletí. Je v ní ukrytý příběh usmíření, hledání nových možností a velký návrat na pódia za zvuku písničky Co bolí, to přebolí. Nyní o ní chystají tvůrci filmu Meky dokument.

Trailer filmu MekyVideo: Bontonfilm

 
Článek

Dokument Co bolí, to přebolí věnovaný dvaceti letům desky Modrý album chystá tvůrčí tým Honza Vedral (scénář) a Šimon Šafránek (režie), který má na kontě Českým lvem oceněný dokument King Skate a úspěšnou filmovou biografii Meky. Vzniku filmu mohou pomoci i fanoušci. Na jeho realizaci lze přispět jakoukoli částkou na platformě Donio.cz.

Vybrané peníze půjdou přímo na natáčení filmu, na jeho technické, personální i produkční zajištění. A také na uspořádání projekce, které se mohou zúčastnit i přispěvatelé v aktuální crowdfundingové kampani.

Podstatný je rovněž charitativní podtext celé akce. Dvacet procent z vybrané částky získá Nadační fond Janele při Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.

Dalším dárkem pro Žbirkovy příznivce je plánované vydání Modrého alba remastrovaného v Abbey Road studios na klasickém vinylu i na CD v digipacku s bonusy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám