Hlavní obsah

Tatiana Dyková se v ukázce Poslední aristokratky podobá anglické princezně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Jiří Vejdělek obsadil do své nové komedie Poslední aristokratka plejádu českých herců a hereček napříč generacemi. K těm nejvýraznějším patří Tatiana Dyková, která hraje manželku pána panství, jež až vášnivě obdivuje princeznu Dianu.

Trailer k filmu Poslední aristokratkaVideo: Falcon

 
Článek

„Komedie je velice náročná disciplína a já jsem se chtěl obklopit herci, kterým důvěřuji. Vedle nich jsem pak oslovil herce, které mám velice rád, vážím si jich, ale se kterými jsem zatím neměl šanci spolupracovat,“ říká režisér.

A čeho si nejvíce váží na Tatianě Dykové? „Je přesně ta herečka, která se v jedné scéně dokáže elegantně houpavým krokem procházet po rozpadajícím se zámku v kostýmku, který jako by vypadl ze šatníku jejího velkého vzoru, tehdy ještě žijící princezny Diany, a v jiném obraze se jako nic netušící naivní Čechoameričanka cpát upečenou husou tak, že si maso se zelím nacpe mezi dva houskové knedlíky, jako by to byl americký hamburger,“ tvrdí Vejdělek.

Roli jejího muže, hraběte Kostky z Kostky, čechoamerického učitele zase, možná pro mnohé až překvapivě, svěřil herci Hynkovi Čermákovi. „Hynka mají diváci většinou zafixovaného jako drsného chlapíka, já ale vím, že má také velký komediální talent, a chtěl jsem, aby ho mohl předvést. Hynek hraje překvapivě decentního intelektuála a snílka a věřím, že vám tentokrát místo ranou na solár rozvibruje bránici svým skvělým humorem,“ uvádí dále.

Snímek bude mít premiéru v českých kinech 24. října.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám