Hlavní obsah

Sam Smith natočil skutečně svobodnou desku

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a textař Sam Smith vydá 1. května své v pořadí třetí album To Die For. Emisi předznamenal stejnojmenný singl, který si pár hodin po vydání připsal jen na YouTube téměř půl milionu zhlédnutí.

Foto: ČTK

Sam Smith se nedávno představil v televizním pořadu BBC Graham Norton Show.

Článek

„Na tohle album jsem pyšnější než na cokoli, co jsem kdy vytvořil. V průběhu posledních dvou let, kdy jsem desku psal a nahrával, jsem konečně získal skutečnou svobodu,” přibližuje svou albovou novinku Smith.

Spolupracoval na ní opět se svým kamarádem, skladatelem a producentem Jimmym Napesem, který je mimo jiné držitelem Oscara, Grammy nebo Zlatého glóbu a v minulosti spolupracoval s Taylor Swiftovou, Aliciou Keysovou nebo Ellie Gouldingovou. Vedle něho se na desce podílelo i producentské duo Stargate, které stojí například za tvorbou Michaela Jacksona, Beyoncé, Rihanny, Justina Biebera a dalších.

Od globálního úspěchu, který Sam Smith zaznamenal s vydáním debutového alba In The Lonely Hour, prodal více než 25 milionů desek a získal řadu ocenění. Mimo jiné čtyři ceny Grammy, tři Brit Awards a Golden Globe, za úspěchy na poli hudby byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů a stal se jedním z největších zpěváků současnosti.

Mezi jeho největší hity patří La La La s Naughty Boyem, I’m Not the Only One nebo Too Good At Goodbyes, které přesáhly miliardu přehrání jen na YouTube. Poslední ze zmíněných byl rovněž Smithovým druhým singlem (po Stay With Me), který na Spotify překročil miliardu přehrání. Smithovou hudební inspirací jsou Adele, Amy Winehouseová, Whitney Houstonová nebo Beyoncé.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám