Hlavní obsah

Red Hot Chili Peppers uchvátily nové melodie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí Red Hot Chili Peppers vydali minulý pátek nový singl. Jmenuje se Black Summer a je předzvěstí chystaného alba Unlimited Love, které čtveřice vydá 1. dubna.

Foto: ČTK

Zleva Anthony Kiedis, Flea, John Frusciante a Chad Smith.

Článek

Na novinku kapely se čekalo více než pět let. Zatím její poslední deskou je The Getaway z června 2016, kterou nahrála s producentem Dangerem Mousem a kytaristou Joshem Klinghofferem.

Nyní se k radosti skalních příznivců do kapely vrátil znamenitý kytarista John Frusciante, s jehož jménem jsou spojena všechna čtyři nejúspěšnější alba kapely, Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002) a Stadium Arcadium (2006).

„Strávili jsme tisíce hodin, společně i individuálně, zdokonalováním svého řemesla a posouváním se v něm, abychom udělali nejlepší album, jaké dokážeme vytvořit,“ uvedla kapela v prohlášení k nové nahrávce Unlimited Love.

„Byli jsme nesmírně vděční za možnost být opět spolu a opět se pokusit být lepšími. Dny, týdny a měsíce jsme strávili pozorným a cílevědomým posloucháním jeden druhého, komponováním, jamováním a aranžováním plodů improvizace. Zvuky, rytmy, vibrace, slova a melodie nás uchvátily,“ dodala.

Když se prý všichni čtyři setkali, aby vytvořili nové album, odstartovali to hraním starých skladeb The Kinks, The New York Dolls a dalších. Postupně začali přinášet nové nápady a přetvářet improvizaci do písniček.

„Po pár měsících jsme hráli už jen nové písně. Pocit nenucené zábavy, který jsme měli, když jsme hráli skladby jiných umělců, s námi zůstal po celou dobu tvorby. Pro mě nové album prezentuje naši lásku a víru jeden v druhého,“ vysvětlil kytarista Frusciante.

Red Hot Chili Peppers, které kromě Fruscianteho tvoří ještě zpěvák Anthony Kiedis, baskytarista Flea a bubeník Chad Smith, vystoupí 12. června na Lovestream festivalu v Bratislavě na Tehelném poli.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám