Hlavní obsah

Radek Banga musel změnit plán. Sólovou tvorbu uvádí klipem z půdy

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radek Banga přichází s prvním singlem z připravovaného debutového alba, které by mělo vyjít na podzim letošního roku. V písni Plán není namístě očekávat mix romské a moderní hudby s rapem. Vydal se totiž jiným směrem.

Klip k písni Radka Bangy PlánVideo: archiv umělce

 
Článek

Chystaná deska bude pro mnohé překvapením. Přinese popové písně s moderním soundem, silné melodie v kombinaci s Bangovým charakteristickým hlasem. První singl Plán má jasné motto: Chceš-li boha pobavit, řekni mu svůj plán.

„Myslím, že takový život je. Máme představu o tom, co se bude v blízké budoucnosti dít, ale nikdy nevíme, čím nás život překvapí. Právě proto jsem to zvolil jako hlavní motto refrénu,“ vysvětluje zpěvák.

Týká se ho to velice, protože letos musel změnit plány. Vydání nového alba jeho hudebního seskupení Gipsy.cz se muselo kvůli koronaviru odložit na příští rok, stejně jako chystané turné. Aktuální krize mu ale byla inspirací k tomu, aby zrealizoval to, co si sliboval dlouhé roky. Sólové písně.

Videoklip vypráví příběh rodiny, která v padesátých letech kvůli nástupu komunistů k moci emigrovala do USA. Její dům, ve kterém se natáčel, byl režimem znárodněný. Vrácený rodině byl až po sametové revoluci.

„Vše v klipu se odehrává ve vile, kterou jsme před šesti lety koupili. Půdní prostory zůstaly v původním stavu a veškeré rekvizity jsou dobové, což dává obrazu neuvěřitelnou atmosféru,“ říká zpěvák.

Na podzim vyjde nejen nové album, ale také kniha o Bangově silném životním příběhu s názvem (Ne)pošli to dál. Tou navazuje na preventivní programy, které dělá ve školách již devátým rokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám