Hlavní obsah

Pet Shop Boys zahrají ve Foru Karlín v Praze své hity

Právo, jaš, kul

Londýnské popové duo Pet Shop Boys se v příštím roce rozjede poprvé ve své historii na evropské turné se svými největšími hity a 13. května se zastaví v pražském Foru Karlín. Vstupenky za 1290 Kč budou v prodeji od středy 18. prosince.

Foto: archiv kapely

Pet Shop Boys vydají před koncertem v Praze nové album.

Článek

Neil Tennant a Chris Lowe, tedy Pet Shop Boys, jsou nejúspěšnějším duem v britské hudební historii. Od podpisu smlouvy s nahrávací společností Parlophone Records v roce 1985 natočili třicet hitparádových hitů, z nichž dvaadvacet se dostalo mezi první desítku a čtyři dosáhly na vrchol britských žebříčků. Vydali třináct studiových alb, která všechna bodovala v první desítce ve Velké Británii a okupovala prodejní hitparády v celém světě.

Během své osmatřicetileté kariéry odehráli Pet Shop Boys na sedm stovek koncertů, vystoupili ve třiašedesáti zemích a na nejprestižnějších hudebních festivalech včetně Glastonbury, Rock in Rio, Coachella nebo Roskilde. Ve spolupráci s nejlepšími režiséry, scénografy a konceptuálními umělci vytvořili během let zcela pozoruhodnou jevištní prezentaci.

Ještě před zahájením Dreamworld: The Greatest Hits Live Tour se fanoušci dočkají i nového studiového alba Hotspot. Vyjde 24. ledna. Vznikalo v Berlíně a Los Angeles a je výsledkem třetí spolupráce Pet Shop Boys s producentem a trojnásobným držitelem Grammy Stuartem Pricem, který je podepsán také pod nahrávkami Madonny, The Killers, New Order, Missy Elliott a dalších.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám