Hlavní obsah

Nové knihy: Macho, Němcová a Bohdalová

Jan Šída, Právo, Jan Šída

Dílo Boženy Němcové Babička patří ke zlatému fondu naší literatury. Nové vydání doprovodila svými ilustracemi výtvarnice Míla Fürstová. Nabídka knih tohoto týdne dále obsahuje detektivku, která začíná objevem prázdné rakve na pohřbu, publikaci novináře Jiřího Peňáze, a také audioknihy s poezií Jana Skácela či životními osudy herečky Jiřiny Bohdalové, kterou čte ona sama.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Milan Macho: Pohřeb bez nebožtíka

V cizině žijící Michal přicestuje do Prahy na pohřeb svého bratra Erika. Smutná událost se dramaticky zkomplikuje: bratrova rakev je prázdná, postrádá se nebožtík! Zděšený je Michal, zděšena je bratrova manželka Eva i její dospělé děti. Začíná pátrání, do něhož se vedle policie pouští na vlastní pěst i Michal. Vtahuje ho do minulosti, do doby dětství, prvních milostných zkušeností a zásadního rozhodování, co dál s vlastním životem.

Brána, 416 stran, 399 Kč

Obal knihy

Božena Němcová: Babička

V průběhu let se Babička dočkala mnohých vydání a idylický život na vesnici, jehož středobodem je postava moudré, zbožné i pověrčivé staré ženy, lákal k uměleckému ztvárnění význačné české výtvarníky a ilustrátory. V tomto vydání se stírají hranice časoprostoru a na jednom místě se potkávají dvě silné ženské osobnosti – Božena Němcová a Míla Fürstová, světoznámá česká malířka, grafička a ilustrátorka. Dvě silné osobnosti, dvě mysli spojené v jedno dílo.

Odeon, 304 stran, 649 Kč

Obal knihy

Michal Dvořák, Alice Slavíček, Jan Drbohlav, Tomáš Belko: iMUCHA Comics – Drawman

Mladý kreslíř přijíždí do Paříže, aby zde narazil na záhadnou ženu, která jako by vystupovala přímo z obrazů slavného secesního mistra. Ovšem v městě nad Seinou nečeká pouze láska a umění. Číhá zde i temné zlo, které hrozí pohltit vše, co mladík zná… Komiks, který doprovází grandiózní show muzikanta Michala Dvořáka věnovanou Alfonsi Muchovi a jeho dílu.

Universum, 80 stran, 349 Kč

Obal knihy

Kevin Hearne: Inkoust a pečeť

Aloysius „Al“ MacBharrais má zvláštní talent. Je pečetníkem: pomocí magických inkoustů dokáže sesílat zaklínadla zvaná Pečeti, kterými chrání náš svět před vpády bytostí odjinud a vymáhá úmluvy s veškerými známými božstvy. Pouhých pět lidí na světě ovládá totéž umění jako on.

Jenže Al má problém: rád by ve svém pokročilém věku vycvičil učně, jenže všichni jeho dosavadní učedníci zemřeli tou či onou nešťastnou náhodou.

Laser, 360 stran, 399 Kč

Obal knihy

Nick Martell: Království lhářů

Michael Kingman je vyvrženec. Jeho otec byl totiž zrádce a královrah. Alespoň tak se to v království traduje. Jenže ve světě, kde z nebe padají trosky měsíce a používání magie je vykoupeno ztrátami vzpomínek, je pravda nejen nejistá, ale hlavně nebezpečná. Michaelovo pátrání může vést k pádu království. Avšak pro rodinu je možné obětovat vše. David Kingman byl pravou rukou kotlinského krále. Jeho nejvěrnějším služebníkem, nejlepším přítelem. Než zabil malého prince.

Laser, 472 stran, 499 Kč

Obal knihy

Veronika Kutičková: Jal

Stephanie opustila svou úspěšnou kariéru velitelky lovců speciální jednotky Jalských medjayů už před lety. Teď tráví čas obvykle se skleničkou v ruce ve společnosti své spřízněné duše Olivie. Žijí na vlastní pěst a drží se dál od politiky rodného města Jal v Egyptě. Když ale dojde k sérii únosů, přijíždějí do zdánlivého bezpečí bohatého Jalu. Tam se ale jejich pohodlné životy obrátí vzhůru nohama a Stephanie je postavena před těžké rozhodnutí.

Pointa, 384 stran, 314 Kč

Obal knihy

Zuzana Pokorná: Převozník

Země se ještě nevzpamatovala z poslední velké války. Neexistují žádné státy, jen jeden velký, chudý a zbídačený svět. Lidé žijí v troskách měst a jen hrstka z nich se ještě odváží věřit, že jednou bude líp. Pětice mladých lidí dostane možnost účastnit se tajemného experimentu. Přijmout ale znamená opustit své blízké a pro okolní svět na několik let přestat existovat. Přesto má každý z nich svůj vlastní důvod, aby nabídku přijal. Čeká je nebezpečné objevování zrádných světů uvnitř lidského podvědomí na konci všeho. Ještě nikdy nebyli tak blízko smrti.

Pointa, 288 stan, 239 Kč

Obal knihy

Marie Znamínková: Generace: Tajemství sídla lovců

První díl plánované sci-fi trilogie. Příběh z budoucnosti, kdy se jednou z největších obav lidstva stanou lovci. Co se ale stane, když natrefí na dívku, jejíž ztracená paměť může změnit nejen budoucnost, ale i minulost světa?

V době, kdy se země opět spojí v jeden kontinent, vypuknou válka a chaos. Když však lidí i místa k životu začne ubývat, svět utichne a největší obavou lidí se stanou lovci, kteří po nocích unášejí přeživší. Jedna z nich se stane osudnou i pro Jessicu a její rodinu, pro něž si přijde Silvestr ve skupině s dalšími lovci.

Pointa, 280 stran, 299 Kč

Obal knihy

Petra Kvasničková: Vábení měsíce

Sedmnáctiletá Sára je obdařená mimořádnou schopností, kterou před ní její otec celá léta tajil. Jednoho dne ale stín minulosti zaviní autohavárii, při níž Sářini rodiče zemřou. Rodinná tajemství pak začnou vyplouvat na povrch, stejně jako vlkodlačí identita toho, kdo se za ní vydá, aby ji převedl na svou stranu. Na scéně se ale mezitím objeví i Sářin zachránce. Dívka se dostane do střetu zájmu bytostí s nadlidskými schopnostmi a sama se přitom musí vyrovnat s těmi svými.

Pointa, 272 stran, 239 Kč

Obal knihy

Mónica Gutiérrez Arterová: Knihkupectví pana Livingstona

Mladá archeoložka Agnes Martíová se z rodné Barcelony přestěhovala do Londýna v naději, že najde práci v jednom z britských archeologických muzeí. Když se však po několika měsících neúspěšného hledání chystá zklamaně vrátit domů, při melancholické procházce čtvrtí Temple zabloudí do útulného knihkupectví Moonlight Books. Bručounskému majiteli Edwardu Livingstonovi se bystrá dívka ihned zamlouvá, a tak ji zaměstná jako svou pomocnici. Třebaže se Agnes nevzdává svého archeologického snu, brzy propadá kouzlu onoho obchodu i jeho stálých návštěvníků.

Metafora, 248 stran, 279 Kč

Obal knihy

Håkan Nesser: Smolná vteřina

Komisaři Barbarotti a Backmanová z kriminální policie v Kymlinge tráví volné podzimní týdny na ostrově Gotland. Při jednom z výletů narazí na cyklistu, jenž se nápadně podobá jistému Albinu Rungemu, člověku, který byl před více než jedenácti roky účastníkem tragické havárie – řídil totiž autobus, v němž zahynulo osmnáct lidí. O několik let později – poté, co mu kdosi opakovaně vyhrožoval smrtí – beze stopy zmizel. Policii v Kymlinge se tuto záhadu nepodařilo vyšetřit, Rungeho tělo se navíc nikdy nenašlo.

Moba, 416 stran, 285 Kč

Obal knihy

Jiří Peňás: Výpravy pro den i noc

Novinář a literární publicista Jiří Peňás již více než deset let píše každý týden do médií krátký záznam ze svých výprav po Česku či blízkém zahraničí. Jeho cestopisné fejetony se mezi čtenáři napříč generacemi staly tak populárními, že v posledních letech vyšly ve dvou knižních souborech. Nyní na pulty knihkupectví zamířil třetí díl pojmenovaný Výpravy pro den i noc.

Echo Media, 352 stran, 281 Kč

Obal knihy

Jan Skácel: Uspávanky

Poezie, která se má číst dětem, aby lépe spaly. Herec Norbert Lichý čte básně Jana Skácela plné napínavých, dobrodružných a zábavných příběhů pro děti. Ale nejen nejmenší posluchači si užijí nově zpracované pohádkové motivy o ovečkách jdoucích přes lávku, o popelčině oříšku, o hloupých kocourech a chytré myši, ale i krásnou parafrázi na klasickou básničku o studánce v lese.

Moba, 51:31 minut, 223 Kč

Obal audioknihy

Evžen Gogela a Ivo Macharáček: Tajemství staré bambitky

Patří k nejúspěšnějším českým pohádkám. Letos před Vánoci se po deseti letech měli filmový diváci dočkat jejího pokračování. Děti a jejich rodiče by mohla potěšit audiokniha, ve které pohádkový příběh načetl Jan Čenský – představitel krále. Audiokniha obsahuje původní nahrávky písní Lumíra Hrmy s Tomášem Klusem, Kamilou Janovičovou, Vladimírem Javorským či Jiřím Lábusem, které skvěle doplňují atmosféru vyprávění.

Supraphon, 3 hodiny 46 minut, 279 Kč

Obal audioknihy

Jiřina Bohdalová: Můj život mezi slzami a smíchem

Stejnojmennou knihu sepsala Jiřina Bohdalová společně s Jiřím Janouškem. Nyní ji ve svých devadesáti letech vlastním hlasem převyprávěla s mírnými úpravami. Vedle vysoké profesionality má tak tato audio nahrávka ještě další – hlubší – rozměr.

Práh, 4 hodiny 20 minut, 349 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám