Hlavní obsah

Nové knihy: Jan Werich, Ken McClure a Daniel Prokop

Právo, Jan Šída

Čtenáři se mohou v tomto knižním týdnu těšit na klasiku Fimfárum od Jana Wericha. Kromě toho tvoří nabídku také stále populární detektivní romány a thrillery.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Joanna Reesová: Dívka na útěku

Anna Dartonová je na útěku před hrozným zločinem, který byla přinucena spáchat. Přijíždí do Londýna, kde k ní přichází záchrana v podobě Nancy, sebevědomé americké tanečnice v neblaze proslulém nočním klubu. Anna si změní jméno na Vitu Caseyovou a začne také vystupovat. Tím se ocitá se v nevázaném světě tance, večírků, nekonvenčních žen a módy. Když se seznámí s elegantním Archiem Fenwickem, pohřbí výčitky svědomí a uvěří jeho slibům.

Grada, 480 stran, 449 Kč

Obal knihy

Vítězslav Hrčka, Ladislav Větvička: Helmut

Story o Helmutovi, sepsané v porubské nálevně vrátí čtenáře o tři dekády zpět. Příběhy se opravdu staly, i když konkrétní hrdinové jsou fiktivními postavami. Zajímavý je i fakt, že je publikace psaná v místním dialektu.

Grada, 200 stran, 249 Kč

Obal knihy

Kolektiv: Vzpomínky naší babičky

Rodiny se dnes vídají méně, než bychom všichni chtěli. Čas utíká a my se nestačíme dívat kolem sebe, vnímat, jak se svět mění a jak některé věci nezadržitelně mizí. Proto vznikla kniha, do které by naše babičky mohly zachytit všechno to, co nám uniká. Mohou zavzpomínat na události a lidi, které my už známe jen z jejich vyprávění, a uchovat tak v knize naše společné kořeny.

Grada, 96 stran, 349 Kč

Obal knihy

Daniel Prokop: Slepé skvrny

O chudobě, vzdělávání, populismu a dalších výzvách české společnosti Základní výbava k porozumění české společnosti, krizi demokracie a fungování současné politiky. Debaty o politice se v Česku často redukují na řešení několika politiků a jejich výroků, hodnotovou introspekci a kulturní války liberálů a konzervativců. Témata, která ovlivňují kvalitu života v Česku, a tím i důvěru v demokracii.

Host, 256 stran, 329 Kč

Obal knihy

Teresa Driscollová: Chladná jako led

Míle od domova a syna Bena jede Sophie se svým manželem ve vlaku a zaskočí ji děsivý telefonát. Její syn skončil po tragické nehodě v nemocnici. Sophie byla přesvědčená, že své nové přítelkyni Emmě může věřit. Byla si jistá, že jejího chlapce ochrání. Nemůže ale setřást pocit, že udělala strašnou chybu a uvrhla svou rodinu do nebezpečí. Bezmocná a stále hodiny od domova zjišťuje pravdu.

Ikar, 344 stran, 399 kč

Obal knihy

Jan Werich: Fimfárum

Nově zpracované vydání půvabných pohádek plných humoru, jazykového vtipu i poučení. Jejich autor si v nich vzal na mušku některé lidské vlastnosti a zlořády. Knížka okouzluje krásou češtiny, hravostí a moudrostí vypravěče a potěší děti i dospělé. Mnohé z Werichových pohádek se dočkaly i filmové či televizní podoby.

Albatros, 168 stran, 369 Kč

Obal knihy

Ken McClure: V přímém ohrožení

Když se Steven Dunbar pustí do vyšetřování vraždy dvou lékařů, netuší, jaká je mezi nimi spojitost. Spolupráce s Interpolem odhalí další oběti zabité stejným způsobem. Vše nasvědčuje tomu, že podezřelé zbohatnutí jistých lidí je spojeno s bojem proti smrtícímu viru, a musí zasáhnout dřív, než se v ohrožení ocitnou další životy.

Alpress, 272 stran, 319 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám