Hlavní obsah

Národní kolo Eurovize vyhrála česko-norská kapela We Are Domi

Praha

Národní kolo Eurovize (ESC) vyhrála česko-norská kapela We Are Domi a bude reprezentovat Českou republiku na 66. ročníku hudební soutěže. Skupina v čele se zpěvačkou Dominikou Haškovou, dcerou slavného českého hokejisty Dominika Haška, s písní Lights Off postoupila do jednoho ze dvou semifinále, která se uskuteční v Turíně 10. a 12. května příštího roku.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

České národní kolo soutěže Eurovize vyhrála česko-norská kapela We Are Domi v čele se zpěvačkou Dominikou Haškovou, dcerou hokejisty Dominika Haška. Vlevo je Casper Hatlestad, vpravo Benjamin Rekstad.

Článek

Ve čtvrtek o tom informoval vedoucí projektu Kryštof Šámal. Finále se bude konat 15. května.

O vítězné písni rozhodovaly hlasy hudebních fanoušků z České republiky i ze zahraničí. Přišlo jich více než 45 000. We Are Domi zaujali také mezinárodní odbornou porotu. Pro šest z jejích dvanácti členů byla vítězná skladba tou vůbec nejlepší, u dalších čtyř se umístila na druhém místě.

Česká televize zveřejnila sedm finalistů pro Eurovizi

Kultura

"We Are Domi jsou pro mě svěžím hudebním uskupením, které by v aktuálním ročníku Eurovize mohlo zazářit. A to doslova, protože když se do jejich vítězné skladby zaposloucháte, tak během chvilky dostanete nálož unikátního elektro popu, který vás zvedne ze židle," uvedla kreativní producentka Lucie Kapounová.

Skupina We Are Domi vznikla v roce 2018 ve Velké Británii. Aktuálně působí na české scéně v Praze. Hraje mix skandinávského popu a elektropopu. Zpěvačka Hašková se seznámila se svými hudebními kolegy Casperem Hatlestadem a Benjaminem Rekstadem v britském Leedsu na tamější vysoké škole a od roku 2018 tvoří muzikantské uskupení. Šestadvacetiletá Hašková se narodila v americkém Buffalu. Zpěvu se začala věnovat už v Americe. V roce 2010 se zúčastnila soutěže Československo má talent.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zpěvačka Giudi se účastnila finále národního kola Eurovize

O přízeň fanoušků i odborné poroty se v českém národním kole ESC letos ucházelo sedm finalistů. Vedle We Are Domi to byli Annabelle, Elis Mraz, Jordan Haj x Emma Smetana, Giudi, Skywalker a The Valentines.

Eurovision Song Contest: Přehlídka bizarností i show, která zrodila hvězdy

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám