Hlavní obsah

Nakladatelství Crew přichází s řadou jménem Legendy

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul Wolverine: Znovuzrození bude prvním dílem vydaným v nové řadě Nakladatelství Crew s názvem Legendy. Tajemství zrodu záhadného hrdiny bude odhaleno v kresbě Andyho Kuberta a Richarda Isanoveho. Kniha vyšla 4. srpna.

Foto: archiv Nakladatelství Crew

Ukázka z komiksu Wolverine.

Článek

Nakladatelství stojí za řadou zajímavých počinů. Vydáním mistrovských děl evropského komiksu pomohlo odstartovat vlnu zájmu o evropský komiks, prosadilo u nás japonské komiksy, mangu, Znovuzrozením hrdinů DC rozjelo masivní superhrdinské série a teď přichází s novým projektem. Řada Legendy představí ty největší komiksové ikony Marvelu a DC Entertainment.

„Snažíme se držet tempo se zahraničními vydavateli a v našich pravidelných řadách se soustředíme spíše na novější tituly,“ říká Petr Litoš z Nakladatelství Crew.

„Naším cílem je, aby si čeští čtenáři mohli úspěšné komiksy přečíst co nejdříve po jejich vydání. Ale trh se rozrostl a čtenáře už začínají zajímat nejen novinky, ale i to, co jim předcházelo. Moderní komiksová klasika. Proto je tu série Legendy, v níž se zaměříme na to nejlepší z minulosti. Na kultovní díla superhrdinského žánru, která budou vycházet i v důstojném zpracování, vázané s přebalem, v jednotné elegantní podobě navržené grafikem Petrem Charvátem,“ dodává.

Celou volnou sérii odstartuje komiks, který ve své době způsobil šok. Týká se jednoho z nejpopulárnějších hrdinů nakladatelství Marvel, Wolverina.

Do budoucna chce nakladatelství vybírat komiksy, které jsou dodnes zajímavé a nestihly zestárnout. Takové, jež nenabízejí jen zajímavý příběh a kresbu, ale také přinášejí uzavřený děj a dají se číst i samostatně.

Nakladatelství Crew bylo založeno již v roce 1997 Petrem Litošem, Vladimírem Veverkou, Štěpánem Kopřivou, Karlem Stibralem a Jiřím Pavlovským. Název Crew vzniknul zkratkou z prvních písmen slov Comics Revue Et Vladimír Veverka a vyslovuje se „krev“.

Reklama

Výběr článků

Načítám